Madrid

Iglesias lamenta que el PSOE rebutgi la proposta de Compromís de pacte a la valenciana

El líder de la formació lila rebutja la contraoferta dels socialistes al document de Compromís i assenyala que aquesta resposta implica una negativa a l'acord d'esquerres

Actualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha lamentat que "per desgràcia" el líder del PSOE, Pedro Sánchez, hagi dit "que no" al govern proposat per Compromís, el pacte batejat "a la valenciana" entre PSOE, Podem, les confluències i Compromís, emulant el que va permetre el canvi al govern valencià. Després de la trobada amb el rei Felip VI, Iglesias ha retret a Sánchez que continuï negant-se a l'opció d'un govern de coalició progressista, tot i que ha assegurat que Podem encara li estén la mà per a un acord.

El líder de la formació lila ha rebutjat la contraoferta dels socialistes al document de Compromís, consistent en el suport a dos pressupostos i un executiu només del PSOE presidit per Sánchez i amb independents, i ha assenyalat que aquesta resposta implica una negativa al govern a la valenciana. Per Iglesias, l'oferta de Compromís per evitar unes noves eleccions és "molt sensata".

"Pedro Sánchez encara té unes hores per rectificar i reconsiderar el que li han proposat Podem, les confluències i Compromís. Tots estem esperant."

El líder de Podem ha dit que la vicepresidenta valenciana, Mònica Oltra, li ha comentat l'oferta aquest dimarts al matí. També ha advertit el secretari general del PSOE que "la política no pot ser un casino o un joc de pòquer".

Sobre la seva tercera entrevista amb el monarca, el líder de Podem ha explicat que han compartit impressions sobre la situació política i que ha tornat a trobar Felip VI "enormement lúcid i solvent", al mateix temps que n'ha destacat el "comportament exemplar i magnífic". Iglesias ha explicat al rei que Podem ha treballat per convertir en realitat aquest govern "a la valenciana" i que ha intentat aportar solucions amb "cessions, cessions i cessions".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut