Pablo Iglesias i Irene Montero ha posat el càrrec a disposició del partit arran de la polèmica per la compra de la casa (EFE)
Pablo Iglesias i Irene Montero han posat el càrrec a disposició del partit (EFE)

Iglesias i Montero sotmeten el seu lideratge a les bases de Podem pel cas del xalet

RedaccióActualitzat

"Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de continuar al capdavant de la secretaria general de Podem i del càrrec de portaveu parlamentària?" 

Aquesta és la pregunta que la militància de Podem podrà contestar per tancar la polèmica generada per l'anunci de la compra d'una casa a la població de Galapagar, als afores de Madrid, per part de Pablo Iglesias i Irene Montero, que són parella.

Iglesias i Montero han fet aquesta tarda una roda de premsa sorpresa per anunciar que faran la consulta, que han argumentat de la següent manera:

"S'ha obert un debat sobre la nostra credibilitat i sobre la nostra honestedad. I això, pensem, és el més valuós que té una persona, i més una persona que es dedica un temps a ser un representant públic." 

"Totes les responsabilitats, a Podem, depenen de la gent que ens va elegir. Han de ser els inscrits i les inscrites els que decideixin si hem de continuar sent secretari general i portaveu parlamentària i si seguim sent diputats. I hem decidit preguntar-ho. Si ens diuen que hem de dimitir, dimitirem."

 

Les bases, per tant, decidiran, d'una banda, si Iglesias continua sent el secretari general de Podem i Montero continua sent la portaveu del grup parlamentari al Congrés de Diputats. De manera conjunta també decidiran si conserven l'acta de diputats.  

 

La casa d'Iglesias i Montero costa 600.000 euros i han signat una hipoteca a 30 anys per valor de 540.000 euros.

En la compareixença davant la premsa, Montero ha denunciat la persecució mediàtica a què ella i Iglesias han estat sotmesos.

"És una decisió personal, però nosaltres sempre hem decidit que el personal és polític. En aquest cas, permeti'm dir-los que s'han traspassat tots els límits possibles de la intimitat de les persones. Amb nosaltres no funcionen, ni han funcionat mai, les regles que funcionen amb els càrrecs públics de la resta de formacions polítiques."

Iglesias i Montero han de ser pares de dos bessons a la tardor. Des que s'ha sabut que han comprat la casa, nombrosos mitjans han publicat fotografies de l'habitatge i s'ha obert un debat sobre la coherència de la compra amb els postulats de Podem. 

Montero ha explicat que els detalls del preu de la casa i de la hipoteca els han fet públics ells mateixos, perquè són partidaris d'una política de transparència dels polítics.

En canvi, ha denunciat que altres persones hagin informat de la localització exacta de l'habitatge i ha afegit que han "perdut el dret a la intimitat". 

Els detalls sobre com i quan es farà la consulta els donarà dilluns el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, en la roda de premsa habitual.

ARXIVAT A:
Unides Podem
Anar al contingut