Pablo Iglesias i Irene Montero
Pablo Iglesias i Irene Montero
Madrid

Un 68,42% de vots avalen la continuïtat d'Iglesias i Montero al capdavant de Podem

La consulta dels dos líders de la formació morada ha obtingut una participació rècord de prop de 190.000 inscrits

Actualitzat

Els dirigents de Podem Pablo Iglesias i Irene Montoro han obtingut l'aval per continuar liderant aquesta formació política. Amb una participació rècord de prop de 190.000 inscrits, 188.176 persones en concret, han aconseguit un 68,42% de vots a favor (128.300 vots), davant del 31,58% en contra (59.224 vots) i el 0,35% en blanc (652 vots).

Pablo Echenique ha qualificat els resultats que avalen el lideratge d'Iglesias i Montero d'"històrics", ja que han aconseguit 33.000 vots més que Vistalegre, que fins ara tenia el rècord de participació d'una consulta de Podem. El portaveu de Podem ha agraït el suport:

"Ens heu tornat les forces i la confiança que alguns volien prendre'ns aquesta setmana."

Echenique ha explicat també que mantenen "el deure històric de construir un país més just" i acaba amb un:

"Ens ho heu tornat a demostrar: Sí que es pot."

 

A les dues d'aquest diumenge s'ha acabat el termini que tenien les bases de Podem per decidir sobre el futur polític dels seus líders, Pablo Iglesias i Irene Montero, arran de la polèmica per haver-se comprat un xalet de 600.000 euros.

La pregunta, però, no feia cap referència a la casa:

"Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de continuar al capdavant de la secretaria general de Podem i del càrrec de portaveu parlamentària?"

Des de dimarts fins aquest diumenge, mig milió d'inscrits a Podem, dels quals es consideren actius uns 150.000, han pogut decidir si el secretari general i la portaveu parlamentària de la formació podien seguir al càrrec o bé havien de dimitir.

ARXIVAT A:
Unides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut