Madrid

Iglesias es reunirà amb Junqueras divendres, enmig de les pressions pels pressupostos

El secretari general de Podem assegura que amb el líder d'Esquerra parlaran "de tot"

RedaccióActualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, confirma que la reunió amb Oriol Junqueras a la presó de Lledoners serà divendres. Iglesias diu que el líder d'Esquerra i els altres presos independentistes han d'estar en llibertat.

Iglesias també assegura que cal treballar per desjudicialitzar el conflicte a Catalunya, cosa que només serà possible, diu, si es manté la majoria al Congrés que va fer possible la moció de censura a Rajoy.

 

Sobre les especulacions que asseguren que anirà a Lledoners a buscar el suport de Junqueras als pressupostos que va pactar la setmana passada amb Pedro Sánchez, diu que la trobada porta temps gestant-se.

 

 

A la pregunta si hi acudirà amb algun missatge del govern espanyol, Iglesias ha deixat clar que no.

"És una reunió nostra amb ells per parlar de moltes coses. És una cosa que venim preparant des d'abans de l'estiu i per les circumstàncies que vostès coneixen no la vam poder tenir abans. Parlarem de tot".


Iglesias ho ha dit després que el diputat d'Esquerra Gabriel Rufián hagi criticat la visita d'Iglesias a Junqueras. Li ha demanat que provi de pressionar la Moncloa per alliberar els presos independentistes "en comptes d'anar a pressionar a una cel·la de Lledoners".

Per part del govern espanyol, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha volgut deixar clar que la reunió entre Iglesias i Junqueras és una qüestió que correspon exclusivament al secretari general de Podem.

En una entrevista a la cadena Ser també s'ha dirigit als partits catalans a qui ha dit que saben "perfectament" que no poden demanar al govern espanyol que influeixi en la Fiscalia.

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasUnides PodemOriol JunquerasERCPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut