Madrid

Iglesias: "En cap cas el referèndum a Catalunya va estar sobre la taula"

El líder de Podem revela que d'aquesta qüestió no se'n va parlar a les negociacions amb el PSOE i C's de la setmana passada i que les diferències més grans van ser en el programa econòmic

RedaccióActualitzat

Del referèndum sobre Catalunya no se'n va ni parlar a les negociacions de la setmana passada entre el PSOE, Ciutadans i Podem. Així ho ha assegurat aquest dilluns Pablo Iglesias. "En cap cas", assenyala el líder de Podem, la possibilitat de fer un referèndum a Catalunya "va estar sobre la taula". Les diferències, diu, es van centrat bàsicament en el programa econòmic.

Iglesias ha explicat a RAC1 que va oferir al PSOE començar a negociar a partir del programa socialista però ha lamentat: "S'han acostat al PP arribant a un acord amb C's." El "problema és Ciutadans", ha apuntat, perquè el "PSOE i nosaltres ens podríem posar d'acord en moltes coses" i ha dit que Pedró Sánchez està "engabiat" pel seu mateix partit quan en el comitè federal de finals del 2015 "li van prohibir parlar de Catalunya i arribar a un acord amb Podem".

El màxim responsable de la formació morada ha indicat que Ciutadans no està disposat a acceptar Podem en un mateix executiu: "Ens van deixar clar que el govern no seria proporcional i que Podem no hi podria ser". Ha dit que només volien un "xec en blanc". "Potser som joves i ingenus, però que no ens prenguin el pèl", ha remarcat Iglesias, que ha afegit que la seva formació i C's "són com l'aigua i l'oli".

Sobre el possible acostament entre el PSOE i el PP, Pablo Iglesias ha dit que seria "decebedor" que el PSOE arribés a un acord amb PP i Ciutadans per formar govern i ha subratllat que, si és així, el partit socialista "estaria cavant la seva pròpia tomba". El líder de Podem ha explicat que no desitja que es repeteixin els comicis però que si es tornen a fer s'ha postulat per ser novament el candidat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut