Imatge d'Àngels Martínez Castells, Noelia Bail, Pablo Iglesias i Albano Dante Fachin, a l'escenari de la Sala Iberia minuts abans de l…
Imatge d'Àngels Martínez Castells, Noelia Bail, Pablo Iglesias i Albano Dante Fachin, a l'escenari de la Sala Iberia minuts abans de l'inici de l'acte d'aquest 3 de febrer a Sant Feliu de Llobregat. (HOritzontal)

Iglesias dona suport a la creació del partit dels 'comuns' però deixa en mans de les bases la participació de Podem

ACN Sant Feliu de Llobregat.-El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que aquest divendres al vespre ha fet a Sant Feliu de Llobregat el primer acte conjunt amb el líder del partit a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha assegurat que ell es partidari de la creació del partit del 'comuns', però que hauran de ser les bases del partit a Catalunya qui ho decideixin. "Quan diem que Catalunya és una nació ho diem de veritat, i les decisions que prengui Podem, totes les que afectin a la seva sobirania i a la construcció d'un nou espai polític, les hauran de decidir els inscrits del partit i ser respectades per la direcció nacional", ha reblat. Davant els xiulets de bona part de l'auditori a Dante Fachin pel no reconeixement d'alguns dels cercles constituïts en el debat sobre la participació de Podem al partit del 'comuns', Iglesias l'ha defensat recriminant als crítics que "en un acte públic no s'escridassa ningú". Fent referència a la seva pugna amb Íñigo Errejón, ha afegit que el partit no pot seguir cometent "l'error de portar debats interns a llocs on ens poden fer mal" com ara els mitjans de comunicació.

En una Sala Iberia plena a vessar amb més de 400 persones, Pablo Iglesias i Albano Dante Fachin, acompanyats per la diputada Àngels Martínez Castells, responsable de l'àrea d'economia de Podem , i de Noelia Bail, secretaria de Feminismes de Podem, han conversaran sobre els desafiaments que Podem i Podemos entomen de cara als propers anys. Un acte que sota el títol 'La gent davant els reptes històrics' ha tingut moments de tensió quan Albano Dante Fachin ha estat escridassat per part del públic en diferents ocasions. En un comunicat entregat als mitjans de comunicació, aquest sector crític ha mostrat la seva oposició al fet que la direcció de Podem estigui negociant amb el nou partit dels 'comuns' sense haver consultats als inscrits i a l'exclusió d'alguns cercles no hagin estat reconeguts per la secretaria d'organització.Sobre la construcció del nou partit dels 'comuns', i davant el sector crític que l'ha escridassat durant l'acte, el secretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, com Iglesias, s'ha mostrat partidari però deixant clar que la formació morada "no es quedarà mirant" i que participarà activament en la seva creació per imprimir-li els seus valors i deixant a la militància l'última paraula per decidir si s'hi sumen o no.Sobre aquesta qüestió, Pablo Iglesias ha insistit que a ell personalment "li agrada la idea de la construcció d'un espai polític autònom nacional català", però que la relació i participació de Podem en aquest nou subjecte polític és una decisió sobirana dels inscrits. A una setmana per la celebració de la segona Assemblea Ciutadana Estatal de Vistalgre, pel que fa a la seva pugna amb Íñigo Errejón pel lideratge estatal del partit, Iglesias ha destacat que "ha arribat el moment de ser autocrítics" assegurant que "han comès l'error de portar debats interns a llocs on els podien fer mal". "Hem comès errors que he vist aquí", ha etzibat fent referència als crits contra Dante Fachin.El secretari general de la formació ha assegurat que els mitjans de comunicació no són l'espai adequat per discutir les diferències i que per això cal construir els espais idonis i !quan sortim a la societat fer-ho com una pinya". Sobre aquesta qüestió i intentant asserenar els seus crítics, Dante Fachin ha assenyalat que perquè "el canvi sigui possible i faci por als que res volen canviar" s'ha de fer des de la unitat i debatent amb els companys. "La unitat no va de si sóm amics, la unitat es construeix a cada racó i depèn del que siguem capaços de fer en debats aspres i difícils si cal", ha afegit.

Anar al contingut