El líder de Podem, Pablo Iglesias
El líder de Podem, Pablo Iglesias
Madrid

Iglesias demana al PSOE que deixi d'avalar el PP i l'enviï a l'oposició

Actualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat al PSOE que davant la "crisi d'Estat" que ha provocat el govern espanyol a Catalunya deixi d'avalar el PP i l'enviï a l'oposició. Segons el líder de Podem, el govern de Mariano Rajoy ha demostrat que no està capacitat per oferir una sortida a Catalunya. Iglesias anima els socialistes a presentar una moció de censura contra Rajoy.

"Nosaltres apostem per una opció de diàleg i apostem per treure el PP del govern com a mesura imprescindible per obrir un escenari de diàleg. La nostra proposta em sembla que és la més sensata, que és la d'un referèndum pactat. Crec que després del que hem vist avui és el més sensat i per això estem disposats a parlar amb forces polítiques que no pensem com nosaltres, però una força política de corruptes, una força política que aposta per la repressió i la violència no és digna d'Espanya."

Iglesias ha insistit al PSOE que és un "error greu" alinear-se amb el govern de Mariano Rajoy, de "violents i corruptes", i que segons la seva opinió és irresponsable i està "inhabilitat" per oferir una sortida a Catalunya.

Segons Iglesias, el PP només podrà "formar part de la solució política quan ocupi els escons de l'oposició".

En una compareixença de premsa, Iglesias ha enviat un "abraçada" a tots els ferits a Catalunya per intentar "exercir els seus drets", als bombers, serveis d'emergència i treballadors públics que han protegit la ciutadania, i als Mossos i forces de seguretat que s'han esforçat a complir els seus ordres "sense menyscabar la integritat física" dels ciutadans.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut