Iglesias defensa la plurinacionalitat de l'Estat i els serveis públics en un acte a Palma

Actualitzat

A la campanya per a les eleccions legislatives a Espanya, els partits han recordat aquest dijous la diputada laborista britànica Jo Cox, assassinada a la tarda. Ho ha fet Podem, a Palma, en un acte per primera vegada amb la coalició d'esquerres Més en el qual ha defensat la plurinacionalitat de l'estat. S'han estrenat en un acte públic que ha agrupat diferents sensibilitats, des d'antics militants socialistes a històrics nacionalistes del PSM, amb un cartell de primeres figures, entre elles Ada Colau, que han aterrat des de Madrid, València i Barcelona.

Amb un paper discret per al candidat de Més a Palma i la figura estel·lar de Pablo Iglesias, que ha dit que els que han de tenir por de la seva victòria són els que no defensen els serveis públics:

"Nosaltres som els defensors del sistema quan el sistema significa educació pública, dret a l'habitatge, dret a la sanitat. Els antisistema són els responsables de la corrupció, antisistema són els que han convertit les institucions en els seus xiringuitos particulars, els antisistemes són els que privatitzen"

Per impedir el possible "sorpasso" d'Units Podem, els socialistes continuen posant tota la carn a la graella per recuperar el vot trànsfuga. El candidat Pedro Sánchez ha acusat Pablo Iglesias de no tenir un nord ideològic. 

"A aquest home jo no sé què li passa. Quan està amb Garzón, és comunista; quan està amb Teresa Rodríguez, la líder de Podem a Andalusia, és anticapitalista; quan es reuneix amb algú que no té ideologia, diu que la finalitat de les idees ja ha acabat; quan es reuneix amb mi, és socialista... No la fa servir, però li encanta canviar de jaqueta"

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, de campanya a Barcelona, ha afirmat que no facilitarà un govern presidit per Mariano Rajoy. No ho farà de cap de les maneres, ha dit, ni donant-li suport ni amb l'abstenció. Rivera ha tancat la jornada barcelonina dinant amb el Cercle de Dones de Negocis, una organització, com Ciutadans, nascuda a Barcelona i d'àmbit estatal. Abans, en un esmorzar informatiu, ha dit que no facilitarà la investidura de Rajoy, ni tan sols abstenint-se.

"Nosaltres no volem que Rajoy continuï governant, més clar no ho puc dir"

A les dones de negocis, els ha explicat el govern que vol:

"Un govern d'Espanya del qual els espanyols se'n sentin orgullosos, del qual els espanyols no s'avergonyeixin amb casos de corrupció, un govern d'Espanya net i amb les mans lliures"

Rivera ha dit a les empresàries que són heroïnes per triplicat: com a dones, mares i emprenedores.

I el candidat del Partit Popular a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, ha dit que tothom sap que es pot votar el Partit Socialista si realment s'està votant Ciutadans.

"El que em sorprèn és que no es presentin en coalició com a Ciutadans Socialistes, perquè tots vam veure què va passar en els dos debats d'investidura fallits. El candidat de Ciutadans va ser el senyor Pedro Sánchez"

Intentant desmarcar-se de Podem i de Convergència, Esquerra Republicana reivindica que són la garantia per tirar endavant la independència, sense sorpreses i amb un programa d'esquerres. Gabriel Rufián, amb Marta Rovira i el conseller Comín, ha defensat que gràcies als catalans es parla de referèndum, i els demana que no permetin que els robin la revolució cap a la república catalana. 

"La nostra única línia vermella és la sobirania dels centenars de milers que van sortir cada any durant moltíssim temps a demanar una cosa, que és ser allò que volien ser davant l'urna: no permetin que els robin aquesta revolució"

"Votes independència, votes un projecte que defensa la justícia social i la igualtat d'oportunitats. Sense sorpreses"

Carles Puigdemont ha liderat la campanya de Convergència al vespre a la Seu d'Urgell:

"Si no poden resistir la temptació de treure les grapes del damunt de Catalunya, si no poden reconèixer i respectar l'enorme esforç que fa Catalunya i que beneficia el conjunt de l'estat, els he de dir que almenys no es lamentin que dos milions de persones hàgim decidit donar-nos de baixa del seu estat. Perquè en un estat així no hi podem estar"

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut