Un torn d'ofici especialitzat en gent gran funciona ja en països com els Estats Units.
Un torn d'ofici especialitzat en gent gran funciona ja en països com els Estats Units.
Estats Units

Identifiquen la manca d'una proteïna com la causa de la pèrdua de memòria vinculada amb l'edat

Científics de la Universitat de Colúmbia han identificat la manca d'una proteïna com la causa de la pèrdua de memòria vinculada amb l'edat. Aquest descobriment desvincula aquesta pèrdua de memòria de l'Alzheimer i obre la porta perquè sigui reversible.

RedaccióActualitzat
Com es deia l'actor aquell? Sí, home, aquell que feia aquella pel·lícula que m'agradava tant..

Amb l'edat pràctiment tots patim petites pèdues de memòria com aquesta. Fins ara es creia que aquesta pèrdua paulatina de la memòria era un símptoma de les primeres fases de l'Alzheimer, però un nou descobriment diferencia aquesta malaltia de la pèrdua de memòria associada a l'envelliment. Segons publica la revista "Science Translational Medicine", Científics de la Universitat de Columbia dels Estats Units han detectat que la manca de la proteïna RbAp48 a l'hipocamp, una de les regions cerebrals que juga un paper votal en la memoria, és un factor decisiu en la pèrdua de memòria relacionada amb l'edat. I el millor, seria reversible.

L'estudi s'ha basat en l'anàlisi de cel·lules cerebrals de l'hipocamp de persones mortes, tant joves com d'edat avançada, fins a identificar 17 gens candidats a tenir relació directa amb errades en la memòria. Els experiments van detectar que la major part dels canvis van passar en relació amb la proteïna RbAp48, la presència de la qual va anar disminiunt notablement amb l'edat.

Posteriorment la investigació va passar a fer-se amb ratolins, per comprovar si aquesta proteïna té un paper actiu en la pèrdua de memòria. Amb aquest objectiu es va inhibir la citada proteïna dels cervells dels ratolins joves i sans, i es va comprovar que aquests patien les mateixes pèdues de memòria que els ratolins de més edat. Quan es va tornar a subministrar la RbAp48 la seva memòria va recuperar la normalitat.
Anar al contingut