Barcelona

Identifiquen 130 membres de l'aviació italiana que van bombardejar Barcelona l'any 1938

RedaccióActualitzat

Identificats 130 membres de les tripulacions de l'aviació italiana que van bombardejar Barcelona el dies 16,17 i 18 de març del 1938.

En aquests bombardejos van morir prop d'un miler de persones. Segons recullen els diaris de guerra i els documents oficials de l'aviació italiana, els atacs dels tres dies només tenien l'objectiu de massacrar la població civil. No hi havia cap objectiu militar ni cap infraestructura per destruir.

Segons consta en els documents que es conserven a l'arxiu històric aeronàutic militar d'Itàlia, l'objectiu era atacar els ciutadans de Barcelona i desencadenar una revolta de la població civil contra el govern de la República.

La recerca l'ha feta un historiador italià per encàrrec de l'associació AltraItàlia i amb l'aval del jutjat de Barcelona que investiga l'autoria d'aquests bombardejos, arran de la querella d'aquesta associació i de familiars de víctimes.

Ara, la jutge de Barcelona ha inclòs les noves indagacions dins el cas i ha enviat una comissió rogatòria a les autoritats italianes perquè intentin localitzar els 14 militars més joves que apareixen identificats en els documents, perquè són els que tenen més possibilitats de trobar amb vida.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut