País Basc

Identificats els pressumptes autors de l'atemptat contra el jutjat de Getxo

L'Ertzaintza ha identificat els dos suposats autors de l'atemptat amb dos artefactes explosius contra el jutjat de Getxo, a Biscaia, l'11 de novembre passat. Es tracta de Jurdan Martitegi Lizaso, de 27 anys i natural de Durango, i Arkaitz Goikoetxea Basabe. Tots dos, segons l'Ertzaintza, van participar també en l'atemptat del mes d'agost contra la caserna de la Guàrdia Civil de Durango. Martitegi Lizaso és un pressumpte membre d'ETA, fugit des de fa un any, que havia estat detingut en dues ocasions per la policia autònoma basca. La primera, el 1997, per la seva particpació en diversos aldarulls públics i la segona, l'any 2000, per l'atac a una sucursal bancària de Galdakao.

Actualitzat

A Jurdan Martitegi Lizaso se'l vincula també amb nombrosos actes de kale borroka i amb l'incendi d'un concessionari d'automòbils a Iurreta al gener del 2000.

Pel que fa a Goikoetxea Basabe, de 27 anys i natural de Barakaldo, té també una llarga trajectòria en la kale borroka. Entre el 1995 i el 2005 va participar en un nombre important d'atacs a patrulles policials. El 2000 va perdre diversos dits en esclatar-li un artefacte casolà que manipulava. Va ser detingut per la seva participació en un atac a la Subdelegació del Govern a Àlava. L'any 2002 el van tornar a detenir per un atac a la caserna de la Guàrdia civil de Galdakao. Estava fugit des del 2003.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut