Barcelona

Més de la meitat de les víctimes dels atacs a Barcelona ja estan identificades

54 persones continuen ingressades en diversos centres hospitalaris, 12 d'elles en estat crític. Nou de les 14 víctimes estan identificades

RedaccióActualitzat

Nou de les catorze víctimes mortals dels atemptats de Barcelona i Cambrils han estat identificades.

La vuitena víctima identificada de l'atemptat a la Rambla és una persona de nacionalitat nord-americana.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha explicat que en l'atemptat de Barcelona van morir una persona italiana i dues de portugueses. Aquest migdia s'ha confirmat que la segona víctima portuguesa és una jove de 20 anys donada per desapareguda després dels atemptats, en què va morir la seva àvia.

El secretari d'Exteriors portuguès ha arribat aquest dissabte a Barcelona i s'ha reunit al Palau de la Generalitat amb el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, per parlar dels tràmits de repatriació i el suport a les famílies de les víctimes. 

 


 

També va morir una persona amb doble nacionalitat (espanyola i argentina) i quatre d'espanyoles, dues d'elles catalanes. En el de Cambrils, un dona d'uns 60 anys de Saragossa va morir hores després de ser atropellada pels terroristes.

De l'atemptat a Barcelona, dues víctimes mortals són de Rubí. Es tracta d'un nen de només 3 anys que va caure del cotxet i del seu besoncle, Francisco López Rodríguez, de 57, que va venir de Granada a la dècada dels 60. Caminaven per la Rambla amb la mare del petit i la seva dona, que van resultar ferides.

Més enllà de les confirmades oficialment, la televisió pública alemanya assegura que tres alemanys hi han perdut la vida, però el govern de Berlín parla només de 13 ferits.

Hi hauria també un ciutadà algerià mort, segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" el coordinador del Consell Islàmic de Catalunya, Jamal El Allatouaki.

Les víctimes han estat identificades per les empremtes dactilars, segons Emergències.

Des del govern s'han ofert facilitats per agilitzar el retorn de totes les víctimes als seus països.

Segons l'últim balanç, 54 persones continuen ingressades en diversos centres hospitalaris, 12 d'elles en estat crític. 50 pels atacs de Barcelona i 4 pels de Cambrils.

 

Morts i ferits de 34 nacionalitats

L'atac a Barcelona, en plena tarda d'un dijous d'agost i en una zona tan turística, va causar morts i ferits de 34 nacionalitats:

Anar al contingut