La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, amb el logotip d'ICV de fons. (Foto: ACN)
Camats considera que cal que independentistes i federalistes continuïn caminant junts. (Foto: ACN)
Barcelona

ICV reclama que la pregunta de la consulta permeti votar "sí" tant a independentistes com a federalistes

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, destaca en una entrevista a l'ACN que, per avalar l'inici d'una nova etapa, cal que independentistes i federalistes continuïn caminant junts. Per això, els ecosocialistes no veuen amb bons ulls una pregunta que només se centri en la independència.

Redacció/ACNActualitzat

Tres són els criteris bàsics que ICV fixa per acceptar la pregunta de la consulta: que no sigui un impediment perquè el referèndum es convoqui, que suposi un "trencament" de l'"statu quo" i "que tots aquells que estan a favor del trencament puguin votar que sí".

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, destaca en una entrevista a l'ACN que, per avalar l'inici d'una nova etapa, cal que independentistes i federalistes continuïn caminant junts. Per això, els ecosocialistes no veuen amb bons ulls una pregunta que només se centri en la independència. Aquest és el principal punt de discrepància amb CDC i ERC, ja que ICV és partidària d'una pregunta més àmplia. "Si realment volem obrir una nova etapa cal una majoria suficient. L'elecció de la pregunta i data no la pot trencar. Aleshores, aniríem endarrere", opina Camats. La coordinadora nacional ecosocialista està convençuda que els criteris que defensa ICV "poden garantir que la majoria que defensa el dret a decidir defensi també un 'sí' a una consulta". En aquest sentit, preguntar pel trencament de l'"statu quo" és capital i no centrar la qüestió només en la independència de Catalunya.

Res de preguntes amb tres respostes

Camats no vol especular sobre quina hauria de ser la pregunta, perquè assegura que n'hi hauria diferents que complirien els tres requisits que reclama ICV. Els ecosocialistes volen englobar en el 'sí' a totes aquelles persones que exigeixen un trencament amb la Constitució actual. És exactament el mateix que defensa el soci de coalició dels ecosocialistes, EUiA. El que no acceptaria ICV és una pregunta amb tres possibles respostes.

 

Anar al contingut