Barcelona

ICV proposa Joan Coscubiela com a candidat en una llista conjunta amb Podem el 27-S

Ni Joan Herrera ni Dolors Camats formaran part de la candidatura d'esquerres

Actualitzat

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) presentarà l'actual diputat al Congrés Joan Coscubiela com a candidat ecosocialista en les primàries de la candidatura de confluència d'esquerres de cara a les eleccions al Parlament del 27 de setembre. Cap dels dos coordinadors nacionals d'Iniciativa, Joan Herrera i Dolors Camats, formarà part de la candidatura.

El consell nacional de la formació ha escollit Coscubiela aquest divendres a la tarda, després de la trobada que han mantingut al matí els màxims dirigents del partit, Herrera i Camats, amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la líder a Catalunya, Gemma Ubasart, per ultimar l'acord de cara als comicis.

En el consell nacional, Herrera ha destacat que Coscubiela expressa l"experiència" per sumar i "guanyar-ho tot". Pel candidat d'Iniciativa en les dues darreres eleccions al Parlament, el candidat "ha de ser algú que expressi aquesta novetat, perquè els temps són nous i els hem de saber llegir".

Ara, Coscubiela haurà de presentar-se a unes primàries per obtenir la nominació i, si és escollit, Iniciativa haurà de negociar amb la resta de forces d'esquerra que formin part de la candidatura per decidir qui ocupa el número 1 de la llista al Parlament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut