Parlament de Catalunya

ICV i CUP lamenten l'endarreriment de la votació per sol·licitar el traspàs de la competència sobre referèndums

Iniciativa no entén per què s'han encallat les negociacions i la CUP acusa CiU I ERC d'instrumentalitzar l'agenda del procés sobiranista. Per la seva banda, les formacions contràries a la consulta han carregat contra la indefinició dels quatre partits favorables al dret a decidir i els han demanat que recapacitin.

RedaccióActualitzat

L'endarreriment de la votació per sol·licitar a Madrid la transferència del referèndum per la via del 150.2 ha fet aflorar diferències entre els quatre partits que es van comprometre al setembre a portar la consulta al Congrés de forma "urgent". CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP no han mostrat sintonia a l'hora de proposar una data i una pregunta per al referèndum, una qüestió que continuen negociant.

Iniciativa està sorpresa per aquest endarreriment i afirma que no entén per què s'han encallat les negociacions. La coordinadora nacional ecosocialista Dolors Camats ha lamentat que, havent arribat a un acord perquè la "petició de diàleg es fes des del Parlament i es fes passant per demanar la transferència de l'article 150.2", els partits favorables a la consulta "no ens puguem posar d'acord en allò que és més de detall".

Més dura ha estat la reacció de la CUP, que acusa CiU I ERC d'instrumentalitzar l'agenda del procés sobiranista. El diputat Quim Arrufat ha criticat l'"excés de partidisme" i el que considera una "instrumentalització de la consulta per a finalitats polítiques". Per Arrufat, s'està "posant sobre la taula una versió dos punt zero de 'la puta i la Ramoneta'".

PSC, PP i C's demanen que recapacitin

Per la seva banda, les formacions contràries a la consulta han carregat contra la indefinició dels quatre partits favorables al dret a decidir. El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha dit que els socialistes tenen "la sospita que hi ha un embolic considerable" i els ha demanat que recapacitin la seva estratègia. El PP ha reiterat que no es pot traspassar la competència de referèndums per preguntar sobre la independència i el seu portaveu adjunt, Santi Rodríguez, ha apuntat que als populars no els interessa aquest assumpte. Per últim, el diputat de Ciutadans Jordi Cañas ha demanat al govern que s'aclareixi i es dediqui a governar, perquè considera que a la societat hi ha una "afartament generalitzat" amb aquest tema.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut