Barcelona

ICV evita la polèmica amb Tura i li desitja sort a la Conselleria de Justícia

Iniciativa Verds-Esquerra Unida considera que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, s'hauria de centrar a partir d'ara en el seu nou àmbit d'actuació, a Justícia. Així ho ha apuntat el nou portaveu parlamentari de la coalició ecosocialista, Jaume Bosch, en resposta a les declaracions que Tura ha fet a Catalunya Ràdio sobre la conselleria d'Interior, que ara està en mans de Joan Saura. Tura creu que aquest departament s'hauria d'haver quedat en mans del PSC. Bosch li ha assegurat que la coalició ecosocialista té una idea molt clara i responsable del que ha ser la gestió de la seguretat i ha desitjat sort a Montserrat Tura al capdavant de Justícia.

Actualitzat
Després que Tura ha opinat que la cartera d'Interior hauria d'estar sota control socialista mentre gestiona dades de caràcter secret, ICV ha volgut evitar la polèmica. Bosch ha assegurat que "és normal que la consellera Tura hagi expressat durant aquests dies els seus sentiments, és humà i normal, però no hi tenim res més a dir, excepte que els desitgem tota mena d'encerts en la seva tasca al capdavant de la Conselleria de Justícia", ha dit el dirigent d'ICV, que ha recalcat la paraula "justícia".

D'altra banda, Bosch, que ha confirmat que serà el nou portaveu parlamentari d'ICV-EUiA en substitució de Joan Boada, ha remarcat que la marxa del cap dels Mossos, Joan Unió, no té "res a veure" amb l'elecció de Joan Saura com a nou titular d'Interior.

Bosch ha assegurat que la marxa d'Unió respon a "raons personals", i que el dia de les eleccions, l'1 de novembre, abans de saber-ne els resultats, ja va anunciar que no continuava. Així mateix, ha opinat que la cartera d'Interior no és "una trampa maquiavèl·lica" per a ICV, sinó una conselleria "molt assumida".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut