Catalunya

ICV-EUiA vol explotar el seu paper de força alternativa al món municipal

Iniciativa per Catalunya-Verds Esquerra Unida i Alternativa es marca com a fita per al 22-M mantenir la presència a Barcelona, i aconseguir alguns ajuntaments del Vallès i del Baix Llobregat que tenen a tocar. El tret de sortida de la campanya, marcat per l'optimisme, és també l'inici d'una carrera a fer-se veure com una alternativa al PSC i també com l'antagonisme a CiU.

Actualitzat
Barcelona
Ricard Gomà, candidat de la coalició ICV-EUiA a l'alcaldia de Barcelona, ha donat el seu tret de sortida a la campanya electoral al Mas Guinardó. En declaracions al canal 3/24, Gomà ha explicat que el seu programa busca que la capital catalana sigui "referent en polítiques ecològiques". En aquest sentit, el futur de Barcelona passa -segons ha dit- "per guanyar la batalla de la sostenibilitat en la lluita contra el canvi climàtic". En aquest sentit, és fonamental millorar el transport públic i reduir el nombre de vehicles. El seu programa és una aposta perquè la gent "pugui ser més feliç", en una ciutat que vetlla per la convivència, les persones i la cultura del verd urbà.

La formació ecosocialista s'ha erigit també en l'única que s'ha plantat davant les retallades. Ha explicat que el seu lema "Ningú pot retallar les teves idees" il·lustra la lluita contra les dues Barcelones polaritzades possibles en aquestes eleccions, o "retallades o futur" i que ha recordat que ha estat al costat de la ciutadania en les diferents protestes que s'han fet fins ara, i també hi seran el pròxim 14 de maig. Gomà està convençut que si Trias acaba governant a Barcelona, serà la manera que el govern d'Artur Mas "aplicarà el seu programa a la ciutat de Barcelona".

El candidat ecosocialista ha rebut el suport de la plana major del partit: el president d'ICV, Joan Saura; el secretari general, Joan Herrera; el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, la portaveu d'ICV Laia Ortiz, i la portaveu parlamentària, Dolors Camat.

Lleida
El nou cap de llista d'ICV, Ramon Camats, ha aprofitat l'acte d'enganxada de cartells per animar els seus companys de llista a treballar dur per obtenir uns bons resultats a les urnes i per intentar fer un ajuntament molt més participatiu i transparent, "una Paeria amb parets de vidre".

Girona
El candidat d'ICV a Girona, Joan Olòriz, qui ha parlat obertament de "desavinences" amb l'actual govern, fa pocs dies va reconèixer haver pensat en alguna ocasió, d'abandonar el tripartit municipal. Tot i els problemes interns, tampoc descartaria un tercer tripartit. Olòriz, ha iniciat la campanya penjant un cartell virtual al seu blog, després d'un sopar amb la seva candidatura al Moma Cafè, amb l'exsecretari general d'Interior de la Generalitat, Joan Boada, com a convidat.

Objectius
Els ecosocialistes confien a frenar la tendència experimentada per les forces del tripartit a les últimes eleccions al Parlament, i garantir els prop de 260.000 vots que Iniciativa-Esquerra Unida va sumar a les municipals del 2007. Per fer-ho, volen treure rèdit de l'erosió dels socialistes per la política de Zapatero. I també exploten la idea d'erigir-se en els principals opositors a les retallades de CiU.

Iniciativa presenta llistes a 258 municipis. D'aquestes, una trentena les encapçalen candidats d'Esquerra Unida i Alternativa. La coalició ha superat divisions passades, i aquesta vegada es presenta per separat només en dos municipis. El 2007, en 6. Del total de candidatures, un centenar es presenten sota el paraigua de les Enteses Municipals de Progrés, la marca blanca de la coalició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut