L'alcaldable per ICV a Barcelona, Ricard Gomà
L'alcaldable per ICV a Barcelona, Ricard Gomà
Barcelona

ICV-EUiA s'autoproclama la veu d'una Barcelona rebel i creativa, inconformista i crítica

Després de conèixer els bons resultats obtinguts a nivell general en les eleccions municipals del 22 de maig, la coalició formada per Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa, ho ha celebrat i els ha qualificat de "més que satisfactoris". El líder d'ICV, Joan Herrera, ha considerat la formació "una veu d'esquerra coherent que lluita contra la crisi i la retallada". Herrera ha lamentat la baixa participació, el vot en blanc i la mobilització social dels darrers dies i, en aquest sentit, assegura que en prenen bona nota i que "cal articular una nova manera de fer política amb més justícia i diàleg".

Actualitzat
En la mateixa línia, Herrera ha manifestat: "Els nostres resultats serviran per donar suport als més vulnerables; per contrarestar a nivell local les retallades, per dir que no a les expressions racistes i xenòfobes." I és que volen liderar les alcaldies on són la força més votada per fer, diuen, "governs de progrés". "ICV-EUiA té un rumb i ni podem i ho volem fer sols", ha proclamat el líder d'ICV, que ha reiterat que volen ser "la veu de molta gent". En aquesta línia, volen escoltar la gent indignada. "El que hem de fer ara és treballar i escoltar per ser la veu de molta gent d'esquerres, i per això hem d'escoltar el que es diu al carrer, i ser la veu que vol una altra sortida a la crisi." El líder d'ICV es veu "en condicions de fer-ho, sent un projecte consolidat que es vol obrir a la societat per articular una sortida justa a la crisi i amb més democràcia". Per Herrera, el que ha passat aquests dies va més enllà de les municipals.

Per la seva banda, l'alcaldable per Barcelona d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha valorat positivament els resultats. "Heu fet un magnífic resultat de tres regidores i dos regidors. Un grup per donar veu i ser portaveu d'aquesta Barcelona rebel i creativa, inconformista i crítica, però que creu que es pot donar una resposta més social, amb més llibertat i ecològica.

Després de felicitar Xavier Trias per haver guanyat les eleccions a Barcelona, i criticar la baixa participació, encara que hagi augmentat tres punts a la ciutat comtal, ha sentenciat: "Hem igualat el millor resultat d'ICV-EUiA a les municipals de Barcelona." De fet, ha dit, és "l'única esquerra que ha pujat" i per això ha agraït els 65.000 vots obtinguts, que ha qualificat de "vot de compromís, de lluita i un vot d'esperança i de transformació".

Sigui com sigui, Gomà ha dit que la majoria de dretes que predomina ara a Barcelona "no satisfà gens" i "haurem de confrontar retallades, involucions i ho farem, amb força."

Finalment, l'alcaldable per Barcelona ha manifestat que ICV-EUiA vol ser "el referent d'una altra Barcelona, la que lluita, que es fa des dels barris, que es fa des de plaça Catalunya, des de les places i els carrers" perquè se senten interpel·lats pels milers de persones que han convertit resignació en indignació. Davant d'això, ICV-EUiA assegura que vol convertir aquesta rebel·lia en alternatives i un futur diferent.
Anar al contingut