Joan Mena atén els mitjans de comunicació davant la mirada de Josep Vendrell. (Foto: ACN)
Joan Mena atén els mitjans de comunicació davant la mirada de Josep Vendrell. (Foto: ACN)
Barcelona

ICV-EUiA qualifica de "persecució democràtica" la suspensió cautelar del nou 9-N

Els ecosocialistes demanen a Mas que "garanteixi" que els catalans podran participar en el procés substitutiu de la consulta

RedaccióActualitzat

Els diputats d'ICV-EUiA Josep Vendrell i Joan Mena ha reclamat al govern d'Artur Mas que mantingui la celebració de la consulta alternativa del 9-N i que aclareixi com la desenvoluparà sense que tingui "efectes negatius" per a tercers després de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre-la de forma cautelar.

"Instem el govern que ens garanteixi que el 9 de novembre els catalans que vulguin puguin anar a prendre part en el procés de participació", ha afirmat Mena.

A més, Mena ha qualificat de "persecució democràtica" la suspensió per part del TC i ha acusat el PP de fer servir el tribunal com una arma política al servei dels seus objectius ideològics.

En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, la formació ecosocialista considera que la consulta "autoconvocada" amb voluntaris "ja està en marxa" i ha de mantenir-se malgrat la resolució de l'alt tribunal.

Vendrell, per la seva part, ha vaticinat una àmplia mobilització ciutadana el 9 de novembre, i ha advertit el govern del PP que els seus reiterats recursos "no aturaran" el procés català.

Anar al contingut