Barcelona

ICV: "Dotze senyor tancats en un palau de Madrid no ens faran desistir del nostre objectiu"

ICV no comparteix la resolució del Tribunal Constitucional sobre la Declaració de Sobirania, perquè a un tribunal no li corresponen fer valoracions polítiques. La formació s'ha mostrat preocupada perquè el Constitucional, amb les seves resolucions, està prenent els atributs d'una tercera cambra legislativa.

RedaccióActualitzat

ICV no comparteix la resolució del Tribunal Constitucional sobre la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament al gener del 2013. El diputat ecosocialista Josep Vendrell ha recordat que la formació es va manifestar en contra que es presentés el recurs perquè la declaració de la cambra catalana és "de caràcter polític" i expressa una voluntat de la majoria, però no es tracta d'un acte amb efectes jurídics ni d'una llei".

Tot i la resolució, Vendrell ha remarcat que "el camí que hem pres s'adequa perfectament a la llei, fins a tal extrem que el 8 d'abril es debatrà al Congrés la proposta del Parlament perquè es traspassi la competència per poder convocar un referèndum", tal com preveu la Constitució. Això demostra una voluntat clara "de mà estesa" perquè les coses es puguin fer des del punt de vista constitucional.

"Hem de llegir el contingut de la resolució, però ens preocupa la tendència que el TC faci de tercera cambra legislativa. Als tribunals no els correspon fer valoracions polítiques perquè això alimenta el desprestigi de les institucions".

Vendrell ha estat taxatiu en dir que "en cap cas dotze senyor i senyores tancats en un palau de Madrid ens faran desistir del nostre objectiu: que puguem votar i que la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur. No ens faran desistir".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut