Barcelona

ICV destaca el "valor polític" de Montilla per reclamar amb urgència el nou finançament

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha qualificat de "resposta molt positiva" i d'una actitud "amb un valor polític molt rellevant" les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, sobre la urgència d'un nou sistema de finançament autonòmic. Saura ha dit que "hem d'insistir, des de Catalunya, que ara sí és el moment". El líder de la formació verda també s'ha referit a les paraules de l'expresident del govern espanyol, Felipe González, que han activat aquest debat, i que plantejava l'ajornament del finançament a causa de la situació de crisi econòmica.

Actualitzat

Joan Saura ha dit que l'opinió de González és "molt preocupant" perquè "és inacceptable que algú intenti instrumentalitzar la desacceleració econòmica per plantejar aquest ajornament".

El dirigent d'ICV-EUiA ha afegit: "El senyor Felipe González hauria de saber que el finançament de Catalunya és per a inversió pública, serveis socials, educació, sanitat i, per tant, està més justificat que mai que les comunitats autònomes puguem tenir un finaçament digne, que ens permeti fer front a la crisi econòmica".

Saura ha recordat que l'Estatut, en el qual ha d'haver-hi una proposta concreta de finançament per a Catalunya,  fixa el 9 d'agost com a data límit, i ha insistit que s'han de complir els terminis previstos i iniciar una negociació bilateral.

Anar al contingut