Barcelona

ICV demana la compareixença de Castells pel cas de l'hotel del Palau i ERC no la descarta

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat la compareixença del conseller d'Economia, Antoni Castells, al Parlament per donar explicacions pel cas de l'hotel del Palau de la Música que ha portat a presó preventiva Fèlix Millet i Jordi Montull. El seu soci de govern, Esquerra Republicana, no descarta la petició d'Herrera, tot i que recorda que la comissió s'ha obert per investigar un possible finançament irregular de CiU. A banda d'aquesta compareixença, Herrera també vol que el tinent d'alcalde de Barcelona, Ramon García-Bragado (PSC), i el president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, declarin davant del Parlament.

Actualitzat
Per Herrera és necessari donar "totes les explicacions del món" al Parlament també per part de Castells, García-Bragado i Trias, tot i que seva intenció és que compareguin en una comissió ordinària, com per exemple la d'economia. El PP, en canvi, insisteix que ho han de fer dins de la comissió d'investigació sobre el "cas Palau" i, si no és així, ja ha avançat que demanarà la compareixença del president Montilla.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, afirma que els republicans no descarten que el conseller d'economia comparegui en comissió parlamentària per donar explicacions sobre el cas de l'hotel del Palau de la Música. Tot i això, aclareix que la comissió parlamentària del "cas Palau" s'ha obert per investigar un possible finançament irregular de CiU.

D'altra banda, els càrrecs públics que consten en el sumari s'han afanyat a desvincular-se del cas. Alguns van ser esmentats per Millet o Montull durant la seva compareixença davant la jutgessa, mentre que n'hi ha d'altres que apareixen en els correus electrònics que consten entre la documentació intervinguda al Palau de la Música.

Tots, des de Presidència i Vicepresidència de la Generalitat fins als presidents dels grups municipals, han desmentit rotundament que fessin cap gestió irregular en benefici de l'operació immobiliària de l'hotel del Palau. Alguns, com Alberto Fernández Díaz, del PP, han assegurat que no recorden ni tan sols haver parlat mai amb Millet, mentre que Jordi Portabella, d'ERC, ha dit que només es van veure una vegada, però que precisament va ser per negar-li el suport.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut