Barcelona

ICV critica la resolució de l'executiva d'ERC i diu que el vot nul "se l'ha inventat Carod"

Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) ha criticat la decisió de l'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) d'optar pel vot nul en el referèndum de l'Estatut. La portaveu dels ecosocialistes, Dolors Camats, ha dit que "ERC es pot permetre una postura més estètica que responsable, perquè altres partits han assumit els costos d'una negociació". Camats ha dit que "en un referèndum, el que és vàlid és dir 'sí' o 'no'", i que el vot nul "se l'ha inventat Carod; no existia fins ara". La portaveu d'ICV ha demanat als republicans que no afegeixin "més confusió".

Actualitzat

Des de les files d'Iniciativa per Catalunya-Verds s'ha advertit als republicans que "l'Estatut no s'acaba en el referèndum", sinó que ha de treballar-se després per aplicar-lo". Dolors Camats ha anat més enllà, i ha assenyalat que la decisió d'ERC "fa el joc al Partit Popular".

La portaveu d'ICV ha assegurat que "és més estètic dir que alguna cosa no agrada, però així es renuncia a defensar un text que suposa un enorme salt cap endavant".

Respecte a la decisió que ara hauran de prendre les assemblees territorials d'ERC sobre la resolució de l'executiva, Camats ha dit que "el debat intern del partit està demostrant confusió". "Internament, les assemblees locals decidiran allò que convinguin, però és probable que algunes discrepin", ha afirmat la portaveu d'Iniciativa.

Anar al contingut