Madrid

Icíar Bollaín acusa Álex de la Iglesia d'obrir "una crisi innecessària i molt perjudicial" per al cinema espanyol

La vicepresidenta primera de l'Acadèmia del Cinema, Icíar Bollaín, ha acusat aquest divendres l'encara president de la institució, Álex de la Iglesia, d'haver obert "una crisi innecessària i molt perjudicial" per al cinema espanyol, després de la decisió del director de dimitir, en desacord amb el nou text de la llei Sinde. La directora de films com "Te doy mis ojos" o "También la lluvia" ha exposat la seva disconformitat amb la posició del realitzador basc a través d'un contundent comunicat.

Actualitzat
"No considero que el paper del president de l'Acadèmia sigui intervenir en una llei, ni participar en la seva redacció", ha assegurat Icíar Bollaín en el comunicat fet públic un dia després que la junta directiva de la institució acordés que De la Iglesia es mantingui com a president fins a la convocatòria de noves eleccions.

Tot seguit, l'actriu i directora madrilenya ha remarcat el seu desacord afirmant que "en les darreres setmanes, De la Iglesia ha estat representant-se a si mateix i no pas al col·lectiu que el va votar".

D'altra banda, la realitzadora també ha revelat que no es presentarà a les pròximes eleccions, que hauran de convocar-se en un termini màxim de tres mesos. Així, Bollaín s'autodescarta per ser el relleu de De la Iglesia, tal com preferia la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, que aquest dimecres la va qualificar de "successora natural" de l'actual president.

Finalment, Bollaín ha lamentat no poder mantenir-se al marge de la polèmica, tal com desitjava, per tal que les seves opinions "no creessin més conflicte".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut