Miquel Iceta, president de la Fundació Campalans.
Iceta és ara el president de la Fundació Campalans, el laboratori d'idees del PSC.
Barcelona

Iceta s'ofereix "per al que calgui" davant la falta de lideratge del PSC

Les paraules d'Iceta arriben després de la renúncia de Navarro i l'anunci de Parlon que no optarà a la secretaria

RedaccióActualitzat

El PSC acaba de perdre el primer secretari i no se n'albira el relleu. La formalització de la renúncia de Pere Navarro ha estat precedit, pocs segons abans, per l'anunci de Núria Parlon que no optarà a la secretaria. En aquest context, el diputat del PSC Miquel Iceta s'ofereix "per al que faci falta".

En la seva intervenció al consell nacional, el membre històric de l'executiva socialista s'ha posat a disposició del partit. Segons han explicat fonts socialistes, el discurs d'Iceta ha rebut una gran ovació per part dels assistents.

El consell nacional està reunit després del discurs en obert de Pere Navarro per aprovar la comissió gestora que ha de pilotar la transició al partit fins a la celebració d'un congrés extraordinari a finals de juliol. La gestora estarà presidida per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

Parlon ha estat l'última a afegir-se a una corrua de noms que han deixat clar que no optaran a liderar el partit: el mateix Ballesteros, Jaume Collboni, Àngel Ros, Juli Fernández, Núria Marín o Josep Mayoral.

Ara per ara, només hi ha un candidat formalitzat, el regidor de Palafolls Josep Rueda. El nom d'Iceta guanya força com l'única solució davant una possible escissió dels crítics. De fet, el sector crític estaria valorant si presentar també una candidatura.

Iceta és ara el president de la Fundació Campalans, el laboratori d'idees del PSC. 

Anar al contingut