El primer secretari del PSC, Miquel Iceta (ACN)
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta (ACN)
Barcelona

Iceta sobre el judici del 9-N: "Amb mi, que no hi comptin. No em jutgen pas."

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que no se sent representat pel lema "El 6F ens jutgen a tots". "Amb mi, que no hi comptin. No em jutgen pas", ha afirmat Iceta, sobre el lema de la concentració convocada per l'ANC, Òmnium, l'AMI i l'ACM.

"Nosaltres no hi participarem i creiem que s'ha d'anar amb compte amb això, s'ha de deixar que la justícia pugui actuar amb independència i sense pressions."

Iceta diu que espera que la mobilització convocada "no tingui com a objectiu alterar la voluntat d'un tribunal". Afirma que seria "molt greu des d'un punt de vista democràtic".

El primer secretari del PSC diu que no té Mas per un delinqüent, però que tant ell com Ortega i Rigau estan fent els catalans "ostatges dels seus errors i de la seva orientació política equivocada".

Iceta ha carregat contra la judicialització de la política, i ha culpat d'això als governs espanyol i català, per no voler dialogar.

"Nosaltres fem responsables de tot això a dos governs incapaços de dialogar en cinc anys, i també als que de forma temerària han volgut saltar-se la llei"

Iceta ha desmentit el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que ha acusat l'Estat de demofòbic. El dirigent socialista ha al·legat que precisament, a Catalunya els últims anys s'ha votat massa vegades.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut