Iceta al Consell Nacional del PSC
Iceta al Consell Nacional del PSC

Iceta, ratificat com a candidat: "Vull ser el president que resolgui el problema"

Iceta convida els membres del PDeCAT moderats que se sentin exclosos i els que no vulguin fer de comparsa del procés a sumar-se al projecte del PSC

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta és el candidat socialista a la Generalitat. El Consell Nacional del partit l'ha ratificat, després que ell fos l'únic que es va presentar a les primàries.

Iceta ha obtingut el 97,6% dels vots dels membres del Consell Nacional dels socialistes. En la votació secreta i individual han participat un total de 207 persones: 202 vots a favor (97,6%), 5 en blanc (2, 4%) i cap nul.

En el seu discurs, Iceta ha reivindicat la figura del PSC i la seva per sortir del moment polític actual:

"Vull anar molt més enllà. Vull ser un candidat de tots aquells i aquelles que volen un canvi, que volen dir prou, que ja n'hi ha prou. Candidat de tots aquells i aquelles que volen sortir del laberint"

I ha convidat els membres del PDeCAT moderats que se sentin exclosos i els que no vulguin fer de comparsa del procés a sumar-se al projecte del PSC.

"Ara que a Convergència els sobren els moderats, nosaltres els convidem que vinguin amb nosaltres a fer l'acord i el canvi. Perquè el veritable patriotisme no és portar el país al precipici, el veritable patriotisme no és enganyar la gent, el veritable patriotisme és trobar les millors solucions. I, per tant, els convidem. Com que allà sobren, que vinguin a treballar amb nosaltres per construir un gran país"

 

El líder del PSC ha demanat a Pedro Sánchez que acabi amb el govern del PP:

"Sí, Pedro, t'ho torno a demanar: alliberan's d'ells. Com abans millor."

Amb Pedro Sánchez

A l'acte de proclamació al Palau de Congressos de Barcelona també hi ha el secretari general del PSOE. Pedro Sánchez ha demanat valentia i pragmatisme per buscar solucions legals que beneficïin tothom.

"La nostra proposta és senzilla. Es resumeix en dues paraules: llei i política. L'Espanya centralista és viatge al passat i l'Espanya federalista és garantir un futur comú per als nostres fills i filles. Aquesta és la nostra proposta i la defensarem amb dents i ungles"

El secretari general del PSOE ha fet una crida al diàleg i ha retret a Rajoy la seva estratègia contra l'1-O:

"Hi ha els que creuen que fins a l'1 d'octubre, com que hi haurà un xoc de trens, millor quedar-nos aturats i no fer res. No ho comparteixo. Després de l'1-O no passarà res si abans obrim el camí del diàleg. Comencem a adobar-ho ja. L'1-O és avui, és demà passat i tots els dies necessaris per forjar el diàleg i el consens per evitar la crisi a Catalunya"

La Declaració de Barcelona

Sánchez va aterrar divendres a Barcelona per a la reunió conjunta que van fer les executives dels dos partits. De la trobada, en va sortir un document batejat com a "Declaració de Barcelona", amb què els socialistes volen erigir-se com a alternativa a l'independentisme i a l'immobilisme del PP.

Entre altres punts, plantegen una reforma federal de la Constitució i negociar les 46 demandes que Puigdemont va fer a Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut