Torelló

Iceta qualifica d'error el desenllaç del comitè federal del PSOE i augura "conseqüències no desitjades"

RedaccióActualitzat

L'endemà de la dimissió de Pedro Sánchez en un comitè federal molt tens, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, reitera que la decisió que es va prendre és un greu error que tindrà "conseqüències no desitjades".

"La decisió presa ahir va ser un error. El que corresponia era la celebració d'un congrés, donar la veu, la paraula i el vot als militants i les militants dels partit per prendre una decisió política molt rellevant"

Iceta, que ha fet aquestes declaracions a Torelló, on ha assegurat que aquesta situació aboca Espanya a un nou govern del PP.

"Desgraciadament hem de descartar la recerca d'una majoria alternativa, que era el projecte de Pedro Sánchez i la raó per la qual comptava amb el nostre suport"

El líder socialista ha lloat, un cop més, la figura de Pedro Sánchez

"Pedro Sánchez va demostrar un cop més la seva coherència"

Iceta fa una crida a tancar files "reconstruir el nostre projecte i estar a l'alçada de les expectatives de tanta gent". Tot i això, reconeix que la imatge del PSOE no és la millor en aquests moments:

"La divisió d'un partit, encara que després sigui cosida, per utilitzar la terminologia de Susana Díaz, és una mala imatge. Els ciutadans volen partits molts vius, amb un debat intern important, però amb cohesió interna. La imatge no va ser precisament aquesta"

Esperan el congrés extraordinari

Les regnes del PSOE les duu ara una comissió gestora que es va crear a altes hores de la nit i que serà l'encarregada de portar el partit fins a la celebració d'un congrés federal extraordinari que a hores d'ara encara no té data.

El PSC encara no sap qui el representarà en el congrés:

"Es va crear una comossió política per dirigir el trànsit fins al congrés. El PSC va manifestar que fins que no se celebri el congrés del PSC no estavem en condicions de nomenar la persona que ens havia de manifestar"

La gestora està encapçalada pel president asturià, Javier Fernández. No hi ha cap representant del PSC, i les federacions d'Andalusia i Extremadura, crítiques amb Sánchez, tenen 4 dels 9 vocals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut