Miquel Iceta (EFE)
Miquel Iceta (EFE)

Iceta proposa una hisenda federal catalana que gestioni tots els impostos

La Generalitat assumiria tota la responsabilitat fiscal i de govern que això representa i, per tant, també la recaptació i gestió de tots els impostos que es paguen a Catalunya. El PSOE veu "absolutament raonable" la iniciativa.

RedaccióActualitzat

El cap de llista del PSC, Miquel Iceta, ha proposat una hisenda federal catalana que s'encarregui de gestionar tots els impostos. Segons la proposta d'Iceta, la Generalitat assumiria tota la responsabilitat fiscal i de govern que això representa i, per tant, també la recaptació i gestió de tots els impostos que es paguen a Catalunya. Ho recull en un article que publica "El Mundo".

En aquest article, el líder dels socialistes catalans alerta que la reforma del sistema de finançament és urgent i que és una de les reformes estructurals pendents a l'estat espanyol amb més incidència, diu, en el benestar de tots els espanyols.

El candidat del PSC destaca que dels cinc pilars del benestar, dos recauen en el govern espanyol, pensions i prestacions d'atur, i les altres tres, entre les quals hi ha educació i sanitat, afegeix, són competència de les comunitats. Iceta apunta que en aquestes àrees, el seu finançament ha anat lligat els últims anys als problemes del sistema de finançament de les comunitats. Un sistema, afegeix Iceta, que no ha funcionat durant la crisi.

 

PSOE: "Una proposta absolutament raonable"

La direcció del PSOE considera "absolutament raonable" la proposta d'Iceta. El secretari de Política Econòmica i Ocupació, Manuel Escudero, ha minimitzat les crítiques que ha rebut des de comunitats autònomes presidides per socialistes com Andalusia, Extremadura i Astúries: "Són una tempesta en un got d'aigua."

Segons Escudero, el que proposa el líder del PSC no és crear una Hisenda catalana sinó un "consorci tributari" de Catalunya entre l'Agència Tributària de l'Administració Central i la Generalitat. El dirigent del PSOE diu que aquest consorci tindria les funcions de "compartir" entre l'Agència Tributària i la Generalitat la "gestió, recaptació, liquidació i inspecció de tots els impostos."

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut