Gavà

Iceta: "Per què tenen un embolic judicial? Coi, perquè no ens van fer cas!"

El ministre de Foment assegura que amb Rajoy "l'Estat es va independitzar de Catalunya"

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que els líders independentistes empresonats estaven avisats i no van fer cas.

En ple debat sobre els indults, el líder del PSC, Miquel Iceta, diu als independentistes que són els responsables de la seva situació judicial actual:

"Per què tenen un embolic judicial? Coi, perquè no ens van fer cas! Que ho diguin. Si haguessin fet cas al socialisme català, no estaríem en l'embolic en què estem. I ara volem que els hi resolguem. Ja ho veurem. Primer ha de treballar la justícia i entre tots hem de fer l'esforç de deixar-los treballar. Però, home, que no ens facin responsables dels seus errors."

En el seu discurs a la Festa de la Rosa a Gavà, el líder dels socialistes ha demanat deixar treballar a la justícia. Iceta també s'ha dirigit al govern català. Diu que cal que faci menys gestos i que treballi pel que preocupa els catalans. Concretament, ha demanat "menys romeries a Waterloo i més Parlament", i fa una crida al diàleg:

"Que tinguin un punt d'humilitat i reconeguin que s'han equivocat i que per la via unilateral no es va enlloc. Canvieu de posició, aprofiteu que hi ha un govern d'Espanya amb el qual es pot parlar!"

 

 

Després de recordar que el PSC compta actualment amb 120 alcaldes a Catalunya i de dir que això demostra la força que té el seu partit, just quan commemora els seus 40 anys d'història, Iceta ha reivindicat la trajectòria política dels socialistes catalans i ho ha aprofitat per criticar Convergència i el PDeCAT:

"Estem orgullosos de la nostra història, no hem hagut de canviar de sigles ni de fundador"

 

 

Els socialistes han aprofitat la tradicional Festa de la Rosa per treure pit i defensar la gestió al capdavant de l'executiu espanyol de Pedro Sánchez. També han carregat durament contra el Partit Popular pel seu paper a Catalunya.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, assegura que amb Rajoy, l'Estat es va independitzar de Catalunya.

"Als que es volen independitzar d'Espanya, que jo no estaré mai en aquesta posició, ni de comprensió... Ara bé, l'Estat s'ha anat independitzant de Catalunya des de fa temps. El va independitzar el Partit Popular. La dreta s'ha independitzat de Catalunya deixant-la a la seva sort. Es veu en la inversió, en les polítiques."

En ple debat sobre les eleccions municipals, el PSC també ha reivindicat Jaume Collboni com el millor alcalde per a Barcelona. Els socialistes han carregat contra la resta de candidats. Diuen que només actuen per fer de Barcelona un camp de batalla per a la independència o per a interessos personals.

Collboni demana el vot dels barcelonins "farts d'experiments"

"Com se senten els barcelonins ara? Amb quina tristesa veuen com evoluciona la ciutat, decebuts d'aquells que volien canviar-ho tot i no han canviat res."

Iceta ha reivindicat la figura de Pasqual Maragall com a alcalde del PSC:

"Està passant una cosa molt maca, tothom vol ser Pasqual Maragall; però obliden que cap ho és, i que ell era el candidat del PSC."

ARXIVAT A:
PSCGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut