Pla mig del president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, i el candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta. Imatge del 5 de desembr…
Pla mig del president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, i el candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta. Imatge del 5 de desembre del 2017. (horitzontal)

Iceta ofereix "lleialtat" a la resta de l'Estat però assegura que exigirà "el que correspon a Catalunya"

ACN Sant Andreu de la Barca.-El candidat del PSC el 21D, Miquel Iceta, ha dit que si és el futur president de la Generalitat oferirà "lleialtat" a la resta de l'Estat però exigirà el que considera que "correspon a Catalunya" defensant els seus interessos. Iceta ho ha dit en un acte a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) acompanyat del president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, de qui ha assegurat que vol ser com ell perquè governa obert a tothom però mirant pels interessos de la seva comunitat. Ha assegurat també que tots aquells que "juguin a enfrontar" els pobles d'Espanya el trobaran "al davant". D'altra banda, ha reivindicat que cal "recuperar la forma de governar de Maragall i Montilla" i recuperar "governs progressistes".

Iceta ha ofert el PSC a tots aquells que volen posar fi a l'independentisme i aconseguir que el país avanci, especialment socialment. Ha reivindicat que no vol que Catalunya se "separi" de l'Estat espanyol però ha assegurat que defensarà els seus interessos. Ha dit també que cal buscar la millor solució possible "entre tots". En aquest sentit, ha afirmat ser conscient que no té "tota la raó" i per això cal "compartir amb altres" per cercar aquesta solució. "Sé que serà molt difícil aconseguir-ho però considero que és la nostra obligació", ha dit. Entre les coses a solucionar ha situat la millora del finançament i ha alertat que sense canviar coses no es podrà tirar endavant. "Quan demanem més autogovern i millor finançament no és per perjudicar a cap altre", ha declarat. Per aconseguir-ho, ha ofert "mà oberta" i s'ha mostrat "disposat a pactar amb altres, trobar camins". "Mai no cercarem l'enfrontament, la revenja", ha dit.Ha reiterat que no farà president "un independentista o una independentista" i els ha instat a "prendre's un temps per reflexionar" i "col·laborar amb altres si ho volen per tirar endavant el país". Iceta ha acusat també alguns membres d'aquests col·lectius de comportar-se com a "sectaris" i "matons de barri". De Tarradellas a Maragall i MontillaIceta ha instat a recuperar la idea de la presidència com a presidència de tots, idea que ha dit defineix Josep Tarradellas. Després de recordar l'expresident de Catalujnya, ha posat en valor la necessitat de recuperar la forma de governar de Maragall i Montilla i els seus governs tripartits per combatre les desigualtats i fer créixer la política. El socialista s'ha volgut allunyar també de l'elecció d'una bandera per sobre d'una altra i ha reivindicat que són les polítiques socials les que fan "bategar el cor". Per últim, ha tornat a fer una crida per mobilitzar els indecisos, assegurant que per votar-lo amb ell no cal ser socialista sinó només "tenir sentit comú".

Anar al contingut