Miquel Iceta, primer secretari del PSC
Miquel Iceta, primer secretari del PSC en l'entrevista a RNE
Barcelona

Iceta no creu que s'apliqui l'article 155: "Rajoy no és un home d'excessos"

Assegura que els socialistes catalans sempre donaran suport al compliment estricte de la legalitat davant un possible "xoc de trens" institucional

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no creu que el govern del PP arribi a plantejar-se l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya davant la convocatòria d'un referèndum, i creu que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respondrà amb proporció i mesura perquè "no és home d'excessos, ni verbals ni d'altres".

Per Iceta, la manera de ser i d'enfocar la política de Rajoy facilita que "sempre trobi les mesures mínimes, més proporcionades i més ajustades a les necessitats".

El representant del PSC ha dit en una entrevista a RNE que confia que la Generalitat no "caigui en el precipici" de convocar un referèndum no acordat. Però ha dit que el cas que això passi, l'estat de dret sempre té una resposta, que és el compliment de la legalitat fent servir instruments de tot tipus.

Iceta ha apuntat al fet que va haver-hi "una espècie d'acord tàcit" entre el govern espanyol i la Generalitat per permetre que se celebrés la consulta del 9 de novembre del 2014, però considera que aquesta permissivitat no es repetirà i que l'Estat impedirà la convocatòria d'un referèndum il·legal. I assegura que els socialistes catalans "sempre donaran suport al compliment estricte de la legalitat" davant aquest possible "xoc de trens" institucional que promouen "alguns independentistes".

Sobre les properes eleccions catalanes, Miquel Iceta ha dit que no imagina que l'expresident Artur Mas torni a presentar-se com a candidat perquè "seria la constatació que s'està en una roda sense sortida, en un tornar a començar" i seria un retorn al passat.

Pel que fa a la notícia sobre la reunió l'11 de gener entre Rajoy i Puigdemont, Iceta creu que és molt positiu que hi hagi contactes entre tots dos governs i anima que no ho amaguin si acaben transcendint.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut