Iceta: "La irresponsabilitat d'uns i altres ens ha portat fins aquí"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, avisa que "Rajoy i Puigdemont estan obligats a dialogar ara mateix per evitar mals majors"

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida urgent al diàleg després de constatar, ha dit, "el fracàs de la política".

Diu que aquest fracàs té uns responsables: el govern de la Generalitat i el govern espanyol. "La irresponsabilitat d'uns i altres ens ha portat fins aquí", ha dit, i ha fet aquest advertiment als respectius presidents:

"Rajoy i Puigdemont estan obligats a dialogar ara mateix per evitar mals majors."

Amb tot, el màxim dirigent dels socialistes catalans desconfia de la capacitat dels dos presidents per restablir la normalitat, perquè fins ara "no han estat a l'altura". En aquest cas, els fa la següent recomanació:

"Si no pacten, hauran de renunciar o convocar eleccions anticipades a Catalunya i Espanya."

La solució que ha proposat Iceta per a aquest pacte passa per una negociació que "inclogui l'instrument que permeti votar els catalans amb totes les garanties, i, si s'ha de reformar la Constitució, aleshores cridar al vot tots els espanyols".

Condemna de la violència

El dirigent socialista s'ha mostrat preocupat perquè l'actuació policial pugui "malmetre la convivència". I ha dit que davant una "simulació" de referèndum que no pot "legitimar decisions polítiques rellevants" és "inacceptable qualsevol acció policial desproporcionada".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut