Iceta i Sánchez diuen que no investiran Arrimadas després del 21D

Juli RodésActualitzat

Pedro Sánchez i Miquel Iceta han coincidit avui a assegurar que després del 21D no faran presidenta de la Generalitat Inés Arrimadas.

En una entrevista a Televisió Espanyola, el secretari general del PSOE ha volgut deixar clar que "no farem president cap candidat que abraci l'independentisme", però tampoc donaran suport a "opcions polítiques de dretes".

Sánchez ha remarcat que "som una organització d'esquerres, socialdemòcrata", i que "Ciutadans és la mitja taronja del PP".

En la mateixa línia, el primer secretari dels socialistes catalans s'ha referit al partit liderat per Arrimadas com "els socis preferents del PP en aquesta legislatura". I ha ironitzat dient que "jo no sóc ningú per dir qui és de dretes o qui és d'esquerres", però "no són gaire d'esquerres".

A preguntes dels periodistes, Iceta ha negat que això sigui posar-se límits, i ha dit que és una qüestió "de sentit comú i de coherència política".

"És evident que la gent que voti el PSC està votant per tenir un president d'esquerres, progressista, que busqui un acord i, sobretot, canviï el rumb de la política catalana."

Per tot plegat, Iceta, que ha parlat durant una visita al mercat de la Guineueta, al districte de Nou Barris de Barcelona, ha reiterat que "no farem un president independentista ni cap president de dretes".

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha respost als socialistes des de Brussel·les, on avui acaba una visita de dos dies a la capital de la Unió Europea, reiterant que després del 21D, si els resultats li són favorables, demanarà el suport del PSC per ser presidenta de la Generalitat.

"Si els números donen per fer un govern alternatiu demanaré suport al Partit Socialista. Espero que prengui una bona decisió i que, per primera vegada a la vida, no doni suport a partits separatistes i defensi els partits que defensem seguir sent catalans, espanyols i europeus."

Adreçant-se a Pedro Sánchez, Arrimadas li ha demanat que deixi de "pensar en vots" i que pensi "en els ciutadans" perquè "la situació a Catalunya és molt greu".

En aquest mateix sentit, ha argumentat que els socialistes "crec que tindran molt difícil explicar als seus votants que vulguin tornar a pactar amb els partits separatistes en lloc d'intentar una alternativa de govern".

Des dels comuns, Xavier Domènech s'ha referit a aquest intercanvi de retrets entre Ciutadans i els socialistes recordant el suport del PSOE a la investidura de Rajoy i a l'aplicació de l'article 155, i la presència de l'exconseller Ramon Espadaler, antic dirigent d'Unió Democràtica, a les llistes del PSC.  

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut