Iceta i Sánchez critiquen la retallada de drets i diuen que obligaran Rajoy a dialogar

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que obligarà Mariano Rajoy a trobar una solució pactada a la situació de Catalunya. Ho ha dit aquest dissabte a Badalona, en l'acte d'inici de curs polític dels socialistes.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també ha recordat a Rajoy que els drets no es poden retallar, però sí que s'ha de lluitar contra les il·legalitats:

"És legítim que l'Estat intenti aturar la celebració del referèndum, però en cap cas es poden limitar els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i la resta d'Espanya. En cap cas s'ha de suspendre l'autonomia."

 

Sánchez promet que faran dialogar Rajoy:

"Mariano Rajoy va dir que l'obligarien a fer el que no volia fer. Vull que sapigueu que el PSOE obligarà Mariano Rajoy a dialogar i a trobar una solució pactada aquí a Catalunya per resoldre d'una vegada per totes a la crisi al nostre país."

El líder del PSOE considera que Rajoy fomenta l'enfrontament territorial i diu a Puigdemont que estimar Catalunya no consisteix a dividir el país. Per Sánchez, l'1 d'octubre no va de fer fora Rajoy i ha tornat a reiterar que el referèndum no és un acte democràtic.

"L'1 d'octubre no va d'això, que no enganyin la societat catalana. No va de fer fora Mariano Rajoy, sinó de trencar Espanya i fracturar Catalunya de manera il·legal i unilateral."

Anar al contingut