El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta
El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta
Barcelona

Iceta garanteix al PSOE que el PSC no tornarà a trencar la disciplina de vot

En una gravació del darrer comitè federal, el líder del PSC qualifica d'"accident" el vot en contra de la investidura de Mariano Rajoy

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha garantit al PSOE que els socialistes catalans no tornaran a trencar la disciplina de vot al Congrés, com van fer en la investidura de Mariano Rajoy. En una gravació del darrer comitè federal difosa pel diari "El País", Iceta qualifica d'"accident" el vot en contra de la investidura del candidat popular quan el PSOE havia donat l'ordre d'abstenir-se.

"Hem tingut un accident. En allò que depengui de nosaltres, no tornarà a passar que una decisió en la qual hem participat i votat, després no l'acatem."

En el mateix sentit, d'acord amb aquests enregistraments, es va pronunciar el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, que va afegir que aquest "accident" havia estat "molt seriós". Aquell dia, el comitè federal va ratificar el nou protocol d'unitat entre el PSOE i el PSC.

Aquest dimecres, el líder dels socialistes catalans ha defensat que continua pensant que s'havia de votar "no" a Rajoy, però ha precisat que no tornaran a desobeir una ordre del Grup Socialista.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut