Barcelona

Iceta es presentarà a la reelecció com a primer secretari del PSC al congrés de l'octubre

Iceta aposta per la via canadenca si Catalunya "no accepta la reforma constitucional"

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta es presentarà a la reelecció com a primer secretari del PSC en el congrés que els socialistes catalans faran a l'octubre. Iceta creu que el seu lideratge pot contribuir a recuperar l'estabilitat al PSC després de la crisi que ha viscut el partit en els últims temps.

En una entrevista a Europa Press, Iceta també ha defensat que acceptaria un referèndum a la canadenca si Catalunya rebutgés la reforma de la Constitució espanyola.

"Si una reforma constitucional no fos acceptada a Catalunya, hauríem de buscar com la democràcia permet als ciutadans manifestar-se per vies diverses. En aquest sentit, la llei de la claredat del Canadà ofereix possibilitats que val la pena contemplar".

Iceta està convençut, però, que la reforma constitucional tindrà el suport dels catalans i de la resta d'espanyols.

Què és la llei de la claredat?

La llei de la claredat és una llei aprovada pel Parlament del Canadà que estableix les condicions mitjançant les quals el govern canadenc podria entrar en negociacions que podrien portar a la secessió d'una de les seves províncies després d'un referèndum.

Aquest referèndum hauria de fer una pregunta clara i inequívoca sobre la independència i hauria d'obtenir un resultat clarament majoritari a favor. La independència no seria automàtica, sinó que obriria un procés de negociació bilateral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut