Barcelona

Iceta: "Els que plantejaven aquestes eleccions com a plebiscit no han arribat al 50% dels vots"

Els PSC obté 16 diputats, amb el 12,8% dels vots, i es manté com a tercera força. Ha perdut quatre representants respecte a les últimes eleccions

Actualitzat

El primer secretari i candidat, Miquel Iceta, valora com "tot un èxit" que el PSC es mantingui com a tercera força. Iceta ha recordat que "els que plantejaven aquestes eleccions com a plebiscit no han arribat al 50% dels vots".

Iceta ha felicitat els guanyadors, Junts pel Sí, i ha explicat que "els ciutadans han parlat" i ho han fet "amb una alta participació".  Miquel Iceta ha apel·lat a la responsabilitat dels guanyadors per governar Catalunya i espera que ho facin des del "respecte a la llei i a les altres formacions polítiques".

Els PSC obté 16 diputats i es manté com a tercera força. En les últimes eleccions (2012) va obtenir amb Pere Navarro com a candidat 20 diputats. D'aquesta manera, el PSC perd quatre representants al Parlament però esquiva la davallada, com ha explicat Iceta, de bona part de les enquestes, que descrivien la situació de "terminal". Eren enquestes que donaven 8 i 9 diputats al PSC, abans de l'estiu, ha dit Iceta.

Iceta ha volgut deixar clar que "no hi ha sortida entre l'encaix de Catalunya dins d'Espanya que no passi pel diàleg, la negociació i el pacte que hem defensat."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut