Madrid

Iceta: "El que vull intentar és que tot el grup voti 'no'"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que no creu que hi hagi risc de ruptura amb el PSOE

RedaccióActualitzat

En arribar al comitè federal del partit, el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha assegurat que, avui, el PSOE no es trencarà, però ha dit que, si el comitè decideix girar del "no és no" cap a una abstenció en la investidura de Mariano Rajoy, serà el màxim òrgan del PSC, el consell nacional, el que haurà de decidir quin camí s'ha de prendre.

Preguntat per si aquesta posició pot portar el PSC a topar amb el PSOE en la reunió d'aquest diumenge, Iceta ha assenyalat que "avui no" i ha recalcat que aquest diumenge van a expressar els seus arguments i a participar en la votació. Això sí, ha assegurat que no creu que hi hagi risc de ruptura entre els dos partits germans.

"Jo, el que vull intentar és que tot el grup voti 'no'."

Segons Iceta, els socialistes catalans intentaran convèncer la resta de membres del comitè federal que votin contra l'opció de l'abstenció. Però no ha volgut aclarir què farà el PSC si, finalment, l'opció guanyadora és l'abstenció i si trencaran la disciplina de vot del grup parlamentàri.

"Nosaltres no compartim la política de Rajoy, no creiem que tingui la capacitat ni la voluntat suficient per lluitar contra la corrupció. Creiem que abstenir-nos en la investidura hipotecaria la nostra posició política, i, a més, vist des de Catalunya, nosaltres pensem que Rajoy ha estat el responsable que no hi hagi diàleg i, per tant, no volem aparèixer al seu costat, ni tan sols abstenint-nos."

Per Miquel Iceta, una abstenció que afavorís un nou govern del Partit Popular "hipotecaria" la posició política dels socialistes. A més, des del punt de vista de Catalunya, Iceta ha recordat que Mariano Rajoy ha mantingut una posició contrària al diàleg.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut