Barcelona

Iceta dóna llibertat als ajuntaments del PSC per facilitar locals per al nou 9-N

El primer secretari del PSC diu a "El matí de Catalunya Ràdio" que els ajuntament socialistes cediran locals per anar a votar el nou 9-N si així els ho demana el govern tot comparant la convocatòria amb la petició d'un grup d'escoltes

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha revelat a "El matí de Catalunya Ràdio" que ha donat llibertat als ajuntaments socialistes per facilitar els locals per anar a votar el nou 9-N si així els ho demana el govern. Iceta ha reiterat que davant la convocatòria, que ha recordat que no té garanties democràtiques i no és cap consulta legal i acordada, els consistoris es poden comportar -si així ho veuen convenient- com davant de qualsevol petició d'una associació, com ara d'un grup d'escoltes.

Precisament aquest dimarts, l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha dit que cedirà locals de titularitat municipal.

Iceta també ha confirmat que s'ha trobat amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, per intentar restablir les converses entre els dos governs, unes converses que el líder del PSC també ha mantingut amb els líders polítics catalans.

El nou 9-N, "un vodevil"

Sobre la nova consulta, l'ha qualificada de "vodevil" perquè afirma que no té garanties i només hi participaran els del "sí-sí". I pel que fa a la possibilitat de convocar eleccions anticipades per aprovar al Parlament una Declaració Unilateral d'Independència, aquesta ha estat la seva reflexió:

"La DUI en el millor dels casos (si és que després la fan i no ens enganyen un altre cop) serà un dia. Però la resta dels quatre anys quina política es farà? Estructures d'Estat? Per l'amor de Déu! Que no tenim un Parlament, que no tenim un govern?"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat el seu respecte pels qui volen participar en el 9-N, però ha assegurat que no anirà a votar perquè -diu- aquest procés participatiu no té garanties.

Iceta ha assegurat que Artur Mas és el seu president i que a ell mai l'ha enganyat.

De fet, ha assegurat que ja abans de l'estiu Mas li va anunciar que pensava fer la consulta i, si no, convocar unes eleccions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut