Iceta diu que no investirà Arrimadas i es postula com el candidat de la reconciliació

Actualitzat

El candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya Miquel Iceta ha estat entrevistat aquest dimecres al vespre a TV3. Iceta ha estat el quart dels candidats del 21-D que passa per l'entrevista de TV3.

Us la resumim en 10 frases:

President després del 21D:

"Hi ha una possibilitat que hi hagi una majoria absoluta de les forces independentistes i això donaria una presidència, ja veuríem de qui. Però, si aquesta majoria no hi és, qui podria assolir aquesta majoria alternativa, crec que podria ser jo més que altres. Crec que trauré un resultat molt millor que el que donen les enquestes, que no és dolent, i crec que l'oferta política que faig pot assolir aquesta majoria parlamentària. Si volem una política que vagi més enllà dels blocs i que assenyali un camí d'una certa reconciliació jo podria fer una aportació positiva."

Govern amb Cs i PP:

"No hi ha cap enquesta que digui que PSC, PP i Cs sumin. Per tant, això és impossible. Jo aquest escenari, senzillament, no el veig. Crec que seria prolongar una situació de dos blocs sense cap mena de connexió ni diàleg que no seria una solució per a Catalunya."

"Albiol no serà vicepresident d'un govern que jo presideixi. Perquè si soc president el govern el nomenaré jo. L'altre dia el senyor Rivera, que sembla que és el que mana més a Ciutadans, m'oferia a mi una vicepresidència... Ja ho he dit: jo no estaré en un govern si no soc president. No per res, sinó perquè considero que qui arribi a la presidència hauria de tenir un marge per governar."

 

 

Assistència a la manifestació de SCC:

"Jo no estic a favor de la independència i, en un moment que la independència es volia declarar i de la manera que es volia fer, vaig entendre que era bo deixar clara la nostra posició. I van triar, a més, un eslògan que a mi m'agradava molt: "Tots som Catalunya". Jo em vaig trobar molt còmode amb aquest eslògan. I, és veritat, hi anava gent que no estava a favor de la independència. És que jo no ho estic, mai me n'he amagat. Ara, també és veritat, si la tria és entre independència i immobilisme, jo no em trobaria a gust."

L'aplicació del 155:

"Nosaltres dèiem: ni DUI ni 155, eleccions. Malauradament es va produir la DUI, la qual cosa va fer inevitable el 155 que, afortunadament ha servit per convocar eleccions en el termini més breu possible. Una cosa portava a l'altra i tothom ho sabia. Els que vam treballar tant perquè això no es produís trobem una mica estrany que algú ens en faci responsables, quan portem dos anys advertint dels riscos d'una via unilateral il·legal."

El fracàs de la independència:

"Sempre ens dèiem que fèiem por, que estava tot molt preparat, que Europa ens esperava, que hi hauria reconeixements internacionals, que tenien les estructures d'estat preparades... I ara veiem que els mateixos que ens van dir això són els que diuen ‘No estàvem preparats' (consellera Ponsatí), ‘No sempre dèiem la veritat, només dèiem les coses que estaven millor per animar la nostra gent' (conseller Comín) o ‘Si no som independents és perquè no tenim una majoria de catalans a favor de la independència' (Joan Tardà)."

"L'Estatut va acabar en un fracàs, jo crec que menys gran que el que ha fet que 3.000 empreses marxin, que 300.000 ciutadans de Catalunya hagin traslladat els seus estalvis a altres llocs i que haguem fet un procés polític que ens ha dividit, ens ha afeblit econòmicament i ha malmès la nostra imatge. Per tant, des del punt de vista dels fracassos, com el que hem viscut aquests darrers tres mesos no se'n recorda igual en 40 anys de política catalana."

 

 

Nou finançament:

"Que s'ha d'arreglar el finançament ho sap tothom. El finançament serà negociat, serà millor que el que tenim i incorporarà segur alguns dels elements que nosaltres proposem."

Sixena:

 "Quan Javier Lambán va prendre possessió jo hi vaig anar i li vaig plantejar dos temes: el lapao i Sixena. Lapao el vam arreglar, Sixena malauradament no. Per què? Entre altres coses, perquè les negociacions que s'ha fet, no només amb l'actual govern de Catalunya, sinó amb algun anterior, quan estaven a punt de culminar, algú va decidir que havia de ser el tot o res i no s'estava decidit a cedir sobre la titularitat en benefici d'una gestió compartida. I llavors no hi va haver acord."

Indult dels empresonats:

"Si es produeixen condemnes, jo demanaré indults. Però, em sembla que hem de deixar actuar la justícia, no podem donar per bo que siguin condemnades persones que tenen la presumpció d'innocència garantida. En tot cas, la gent ha d'estar convençuda: si jo soc president, jo faré mans i mànigues perquè les ferides que s'han anat creant al llarg d'aquest temps es puguin curar."

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155PSCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut