Barcelona

Iceta diu que la consulta no s'ajusta al marc legal i acusa Mas de "crear falses expectatives i una gran frustració"

El líder del PSC diu que la consulta no s'ajusta al marc legal i reitera que la situació del conflicte català passa per una consulta pactada amb l'Estat

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat que la situació del conflicte català passa per una consulta pactada amb l'Estat. "Així no podem seguir. Així no anem enlloc. No hi haurà una solució estable que no passi per les urnes perquè els catalans i les catalanes s'hi puguin pronunciar. L'únic camí és el del diàleg, la negociació, i el pacte", ha reiterat el líder dels socialistes catalans, després de lamentar que "Mas i Rajoy no estan fent la seva feina" (dialogar) i avançar: "Ja estem en temps de descompte".

Iceta ha acusat el president de la Generalitat de "crear falses expectatives i alimentar una gran frustració" amb la convocatòria de la consulta sobiranista que, segons ha dit, no s'ajusta al marc legal de la Llei de Consultes i no se celebrarà. "Som un partit que va votar a favor de la Llei de Consultes, però aquesta llei no pot emparar una pregunta pròpia d'un referèndum, i la que es planteja ho és", ha manifestat.

En aquest sentit, Iceta ha aprovat que el govern central recorri el decret de convocatòria davant el Tribunal Constitucional, que ha destacat que és qui farà d'"àrbitre" i decidirà sobre la legalitat de la convocatòria en última instància."De la mateixa manera que el govern recorre les actuacions que creu que envaeixen les seves competències, el govern té dret de portar al TC el que entenguin que no és ajustat a la legalitat", ha afirmat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut