Barcelona

Iceta diu que els diputats del PSC diran "no" a Rajoy, "votin el que votin" els companys del PSOE

El primer secretari del PSC entén que, a partir d'ara, el PSOE vulgui revisar la seva relació amb els socialistes catalans

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat a RAC1 que els diputats del PSC al Congrés votaran "no" a la investidura de Mariano Rajoy,"votin el que votin" els seus companys del PSOE a l'hemicicle:

"No podem aparèixer al seu costat [de Mariano Rajoy] al començament d'un curs polític a Catalunya que, molt em temo, acabarà malament, amb un xoc institucional pel referèndum no autoritzat"

Iceta ha reconegut que, davant d'aquesta situació, entendria que el PSOE volgués revisar la seva relació amb els socialistes catalans a partir d'ara:

"Nosaltres discreparem. Ells poden dir que això implica que hem de revisar la relació. Hi tenen dret (...) El PSOE pot decidir: 'Els estimo molt, però com que no accepten les meves regles del joc, jo vull canviar-les'. Llavors, el PSC ho ha d'acceptar o no, que aquesta és l'altra. De cop i volta, el PSC pot dir: 'Això que em proposes està ben vist', o dir: 'Això no em convé i, per tant, cadascú pel seu cantó'"

Aquest dimarts, els socialistes catalans es reuniran en un consell nacional per decidir què fan, però l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ja avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la reunió és un pur tràmit perquè ja tenen decidit que mantindran el seu "no". Núria Marín demana a la gestora del PSOE que imposi el sentit comú i trobi una solució per a la posició del PSC: "Hi hauria d'haver alguna fórmula que permeti trobar una sortida a una situació complicada que no agrada a ningú, que no agrada a cap militant, que no agrada a cap membre del comitè federal, ni a cap territori."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut