Imatge del primer secretari del PSC, Miquel Iceta (ACN)
Imatge del primer secretari del PSC, Miquel Iceta (ACN)

Iceta diu que el PSC és l'"última biga" del pont per trobar "una solució no traumàtica" entre Catalunya i Espanya

Actualitzat

ACN Madrid.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dimecres, en un esmorzar informatiu a Madrid, que no ha vist ningú amb ganes de trencar la "relació fraternal" entre el PSC i el PSOE i molt menys el president de la Gestora, Javier Fernández. És per això que ha volgut remarcar que no creu que aquest "agermanament" es trenqui. Segons Iceta, el PSC potser és l'"última biga" del pont de l'esperança per trobar "una solució no traumàtica a la relació entre Catalunya i Espanya".

Aquest esmorzar informatiu ha començat a les nou del matí, pocs minuts després que s'hagi conegut la mort de la senadora del Grup Mixt i exalcaldessa de València, Rita Barberá. Iceta ha expressat la seva "tristor i pena sobretot pensant en la seva família i amics". Ha aprofitat la seva intervenció per remarcar que els socialistes catalans no comparteixen la independència que promouen les institucions catalanes ni tampoc l'immobilisme del govern espanyol de Mariano Rajoy. "Ni defensem la independència ni reclamem el dret a l'autodeterminació", ha afegit, per recalcar que quan es refereixen a un referèndum parlem "d'un referèndum al qual estan cridats tots els espanyols". En aquest sentit, ha proposat un referèndum que sotmeti a ratificació "un ambiciós pacte polític que surti a la llum en el període 2016-2020".

Finalment, i pel que fa al suplicatori de Francesc Homs, que es va aprovar ahir al Congrés dels Diputats, ha dit que és contrari a la judicialització de la política però ha remarcat que els polítics han de ser "els primers a complir la llei".

Anar al contingut