Barcelona

Iceta diu que el congrés del PSC haurà de decidir si recupera la consulta pactada

El primer secretari del PSC ha explicat a "Els matins" de TV3 que el partit no s'ha definit sobre aquesta qüestió i que el debat és obert

RedaccióActualitzat

El PSC aparca la proposta de la direcció del PSC de fer una consulta legal i acordada, a la canadenca, en cas que a Catalunya es rebutgés la reforma constitucional. En declaracions a "Els matins" de TV3, Miquel Iceta ha dit que el partit encara no s'ha definit sobre aquesta qüestió, que el debat és obert i que s'ha de resoldre en el lloc adequat: el congrés que el PSC farà al novembre:

"El que va decidir el Consell Nacional, precisament, és que, com que és un tema en què no hi ha un acord perquè mai l'hem discutit, aquesta és la qüestió; la ponència el que fa és obrir la discussió, però no tancar-la, ni molt menys. Això és el que vam decidir dissabte, jo crec que santament. Hauríem pogut decidir, ningú ens en privava, eliminar aquestes cinc línies de les 450 que té el document i 'aquí paz y después gloria'. Però això hauria estat amagar el debat i jo crec que el debat d'ha de produir i només es pot resoldre amb un congrés, i això és el que hem decidit."

El primer secretari del PSC ha admès que hi ha discrepàncies sobre aquesta proposta i que cal mantenir obert el debat de cara al congrés del novembre per poder prendre una decisió.

Sobre el procés de negociació d'una hipotètica investidura de Rajoy, Iceta ha reiterat que no voldria que els socialistes participessin de cap manera d'aquesta possibilitat. Tot i això s'ha obert a plantejar les primeres condicions per si el candidat popular volgués buscar un acord amb el PSOE i el PSC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut