Barcelona

Iceta denuncia amenaces als alcaldes que no volen cedir locals per l'1-O

El PSC ja ha presentat davant la Fiscalia amenaces i insults a l'alcalde de Bagà i n'està estudiant més; alguns alcaldes han reforçat la seva seguretat

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en el missatge que envia cada setmana a la militància socialista, ha tornat a denunciar les pressions sobre els alcaldes del seu partit. Demana que se'ls doni suport i diu que treballen fent complir la llei i per trobar una fórmula perquè es pugui votar amb garanties.

"M'adreço a tots i a totes vosaltres perquè fem costat als nostres alcaldes i alcaldesses, els nostres regidors i regidores, que senzillament estan demanant que se'ls deixi complir amb la llei. On hem arribat: el que ha de complir la llei és qui ha de donar explicacions. Però, en fi, el temps posarà tothom al lloc que li correspon. Nosaltres, a seguir treballant per buscar una solució i per buscar una forma en què els catalans i les catalanes puguem votar de veritat, amb garanties, amb totes les de la llei."

El missatge sencer l'ha publicat a Twitter:

Aquest divendres, el PSC de Lleida, Pirineu i Aran també denunciava pressions als alcaldes. El diputat i primer secretari de la Federació del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, afirmava que, des de les delegacions del govern de la Generalitat, s'han fet trucades als alcaldes socialistes per pressionar-los perquè cedeixin els locals municipals per al referèndum.

El PSC ja ha presentat davant la Fiscalia les amenaces de mort i insults dirigits a l'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, i també està elaborant una llista amb pressions, amenaces i insults rebuts pels seus alcaldes a diferents localitats catalanes.

El llistat inclou les pintades d'"Alfons, feixista, deixa votar" contra l'alcalde de l'Hospitalet de l'Infant, Alfons García; gratifis a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans contra l'alcaldessa Teresa Padrós, com "Adolf Padrós", amb una esvàstica i la reclamació que "tregui les urnes"; o pancartes a Santa Coloma de Gramenet com "Núria (Parlon), obre les escoles. L'1-O volem votar com sempre".

Un dels que ha patit insults greus ha estat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que ho ha denunciat en Facebook.

Alguns alcaldes i regidors del PSC s'han vist obligats a incrementar la seva seguretat personal per la tensió social que perceben per la seva negativa a col·laborar en el referèndum. És el cas del segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha denunciat:

"Hi ha una voluntat clara per part de JxSí i la CUP d'assenyalar políticament aquells que no compartim la seva via unilateral, que hi ha pressió a nivell de mitjans de comunicació i pressió al carrer que esperem que no vagi més enllà".

Anar al contingut