Sant Joan Despí

Iceta demana que el PSOE reconegui "alguna excepció" amb Catalunya

Després del congrés del partit, el primer secretari del PSC afronta les relacions amb el PSOE amb l'esperança de revitalitzar el pacte de Granada

RedaccióActualitzat

L'endemà del congrés del PSC i de les intenses i llargues negociacions amb l'equip de Núria Parlon per pactar la nova executiva, el primer secretari Miquel Iceta s'ha mostrat sorprès que la premsa hagi qualificat a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, com a número 2 del partit perquè l'han nomenada adjunta a la primera secretaria.

Entrevistat a "Els matins" de TV3, Iceta ha assegurat que la nova executiva, amb quatre responsables d'àrea "molt potents", parlar de número 2 és "il·lusori", i ha afegit que el número 2 del PSC "som tots":

"Per exemple, hi ha una decisió que ha passat molt desapercebuda: no hem nomenat portaveu, precisament perquè hi pugui haver diversos portaveus, perquè hi pugui haver diversa gent fent aquesta feina. Per tant, allà la idea no era fer una cosa ordenada, jeràrquica, sinó construir un equip de treball i una direcció més col·legiada, més col·lectiva, més coral."

 

Les relacions amb el PSOE

Iceta ha dit que aquest mateix dilluns trucarà al president de la gestora del PSOE per comunicar-li els resultats del congrés i per posar-se d'acord amb ell. El primer secretari socialista ha admès que el congrés no ha aprovat cap document sobre les relacions amb el PSOE, i ho ha justificat dient que això no ho pot decidir el PSC pel seu compte. De tota manera, ha afirmat que espera un canvi al PSOE pel que fa a la situació política catalana:

"Per nosaltres és molt important que en el PSOE hi hagi plena consciència que la situació política catalana requereix de determinades coses que, de vegades, no es donen. Per exemple, si un diu: quins problemes té Espanya? Hi ha el problema de la crisi econòmica i dels seus efectes, i hi ha el tema de Catalunya. I nosaltres el que diem és: això requereix d'una prioritat. Això requereix, de vegades, reconèixer alguna excepció."

En aquest sentit, Iceta ha reivindicat el pacte de Granada de fa tres anys, en què s'advocava per "una estructura territorial de caràcter federal" i ha dit que espera que "no el deixin a la lleixa i es converteixi en acció política i en realitat". En tot cas, ha admès que la cadira buida que encara hi ha a la gestora del PSOE podria ocupar-la algú del PSC.

El PSC i els comuns

Preguntat sobre l'anomenada "aliança catalana de progrés" que vol impulsar el PSC juntament amb els comuns, CSQEP i En Comú Podem, Iceta ha afirmat que es tracta sobretot d'explorar la possibilitat d'aliances postelectorals més que no pas per formar coalicions per presentar-se a les eleccions.

De tota manera, ha recordat que el PSC governa a les quatre capitals catalanes amb aliances diferents a cadascuna, i ha dit que això passa perquè posen la política municipal per sobre d'altres consideracions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut