Madrid

Iceta demana al PSOE "intel·ligència i sensibilitat" cap a la situació política catalana, després de l'abstenció

Miquel Iceta se sent "molt sol" defensant una postura de diàleg amb l'independentisme i culpa el PP per un "xoc de trens que sembla inevitable"

RedaccióActualitzat

El PSC ha perdut la votació en el comitè federal del PSOE. Els socialime espanyol ha decidit abstenir-se per facilitar la investidura de Mariano Rajoy. Ara, el PSC haurà de decidir quin paper juga en el debat d'investidura. El seu primer secretari, Miquel Iceta, ha explicat a la sortida del comitè federal que la decisió es pendrà dimarts:

"El comitè federald el PSOE ha pres una decisió. Com ja vam dir, el dimarts el consell nacionald el PSC pendrà la seva"

Iceta ha insistit en les paraules que ja ha expressat en el comitè federal. Demana al PSOE que sàpiga entendre i respectar la postura del PSC:

"Demano que siguem intel·ligents, sensibles, que es comprengui la posició política del socialismes a Catalunya i que afavorim seguir caminant junts"

El discurs d'Iceta: no i comprensió

En el seu discurs davant del comitè federal del PSOE, Miquel Iceta ha parlat de la situació del socialisme català, que acaba de sortir d'unes primàries en les quals els dos candidats defensaven una postura contrària a abstenir-se en la investidura de Rajoy.

Iceta ha parlat "des del respecte i la fraternitat de voler compartir un projecte federal" amb el PSOE i ha demanat respecte a la posició del PSC:

"Avui vinc a defensar dues coses. El "no" a Rajoy i la capacitat que ha de tenir el socialisme espanyol per entendre una posició diferent del PSC."

Per Iceta, amb una abstenció que permeti un nou govern del Partit Popular, la posició política del PSOE "quedaria greument hipotecada", sobretot "sense haver intentat de veritat un govern alternatiu".

Ha fet una crida a entendre la postura i el vot del PSC per "poder continuar caminant plegats" i compartir un projecte federal amb tots els socialistes:

"Ens agradaria que, sigui quina sigui la vostra posició en el debat avui, sigueu capaços d'entendre-ho. I ens acompanyeu. Que puguem continuar caminant plegats, fins i tot en la discrepància. Res ens horroritza més que la perspectiva de deixar de compartir amb tots els socialistes un projecte federal per a Espanya".

El PSC, "molt sol"

Per Iceta, la via del diàleg, la negociació i el pacte acabarà imposant-se a Catalunya i ha dit que els socialistes estan "molt sols" avui en la defensa d'aquesta opció.

"Companys i companyes, el problema del PSOE no és el PSC, és Rajoy. L'independentisme té avui el suport de gairebé el 48% dels catalans. Sens dubte, hi ha moltes causes, també errades nostres."

Culpa de la situació el govern del PP, que diu que "no ha estat capaç d'obrir una perspectiva de diàleg" que freni l'increment de suport a l'opció independentista a Catalunya.

"Quan comença un curs en què el xoc de trens sembla inevitable, no podem aparèixer ni tan sols abstenint-nos en la investidura d'un dels màxims responsables de l'absència de diàleg. Deixarem de ser útils per construir ponts, per trobar solucions."

El dicurs sencer de Miquel Iceta:

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut