Miquel Iceta demana la renúncia a l'1-O i que es dialogui (ACN)
Miquel Iceta demana la renúncia a l'1-O i que es dialogui (ACN)
Barcelona

Iceta demana al govern que renunciï a l'1-O perquè s'obri un procés de diàleg

El líder del PSC afirma que la via "unilateral i il·legal" del referèndum "està condemnada al fracàs", mentre que Rajoy es mostra satisfet del suport que li han reiterat Sánchez i Rivera

RedaccióActualitzat

Davant de la macrooperació policial contra l'1-O, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha insistit que l'única sortida al conflicte que viu Catalunya és el diàleg. Per això ha reclamat al govern de Puigdemont que renunciï al referèndum per començar una "obertura immediata de procés de diàleg" amb totes les formacions catalanes i espanyoles, ja que és necessària una "resposta política a un problema polític".

Iceta ha llegit una declaració del partit, en què ha remarcat que la via "unilateral i il·legal" que segueix el govern de la Generalitat "està condemnada al fracàs". Suposa, ha dit, l'actuació dels poders de l'Estat "per evitar la celebració del referèndum que ha estat considerat il·legal pels lletrats del Parlament, el Consell de Garanties, el Tribunal Constitucional i la Comissió de Venècia". I ha afegit:

"Cridem als governs català i espanyol a frenar una escalada que ens porta a tots al desastre. El xoc de trens ha arribat i la solució del problema entre Catalunya i Espanya no vindrà de la mà dels tribunals."

 

 

Des del PSOE, el seu secretari general, Pedro Sánchez, ha reiterat el seu suport al govern de Rajoy, tot i que continua mantenint, igual que Iceta, que el conflicte només es resoldrà amb diàleg. La situació de Catalunya ha fet que Sánchez hagi decidit renunciar a la seva agenda internacional. Ha cancel·lat la seva assistència a la reunió de la Internacional Socialista a Nova York i al fòrum organitzat per aquest organisme al Canadà.

Manifest dels alcaldes socialistes del Baix Llobregat

Els alcaldes socialistes del Baix Llobregat han fet públic un manifest per defensar les institucions de Catalunya i reclamar diàleg als governs català i espanyol per resoldre el conflicte.

Els alcaldes manifesten el seu compromís també en la defensa de la llibertat d'expressió i reclamen a Rajoy i Puigdemont que retornin a la via del diàleg. 

També fan responsables de la situació actual el president del govern espanyol per la seva falta d'acció i el president de la Generalitat per la falta de solucions i d'interès en el diàleg i la negociació.

En aquest manifest també reclamen que cessin les actuacions policials, els escorcolls i les detencions perquè, diuen, no només no resolen el problema polític, sinó que fan encara més difícil una sortida democràtica i cívica.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut