Iceta demana a l'independentisme que descarti "la via unilateral i il·legal"

El candidat del PSC felicita Inés Arrimadas i insisteix a demanar als governs català i espanyol que dialoguin "en el marc de la llei"

Actualitzat

El cap de llista del PSC, Miquel Iceta, ha admès que el seu partit no ha aconseguit "els resultats que volíem" i no ha pogut esdevenir "el pal de paller" d'una alternativa a l'independentisme. Acompanyat de pesos pesants del partit, com Núria Marín, Jaume Collboni, Salvador Illa i Eva Granados, i també del líder d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, Iceta ha felicitat Inés Arrimadas i ha insistit que "la via que Catalunya necessita no es troba ni en l'independentisme ni en l'immobilisme".

"No hem aconseguit una majoria alternativa al bloc independentista ni tampoc hem aconseguit ser el pal de paller d'aquesta alternativa."

Iceta ha afirmat que l'independentisme "novament no ha assolit la majoria de vots emesos", un fet que creu que "hauria de marcar la legislatura que a partir de demà comencem". El líder del PSC ha demanat que la majoria parlamentària sobiranista descarti "la via unilateral i il·legal" que considera que "ha perjudicat les institucions i el país" en la darrera legislatura.

"La majoria parlamentària habilita a investir un president i a formar govern. Un president i un govern que han d'actuar en el marc de la legalitat constitucional i estatutària vigent."

Iceta ha emplaçat els governs català i espanyol "a dialogar en el marc de la llei".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut